- EA er til salgs

Bethesda-eierne skal være blant de interesserte.

17. august 2012 11:37

(PressFire.no): Som en av verdens aller største spillutgivere favner EA bredt, og de flere titalls spillutgivelsene de står bak hvert år preger bransjen i stor grad.

Derfor vil et potensielt oppkjøp av gigantene kunne starte betydelige svingninger for spillindustrien i sin helhet. Og sjappa er til salgs, ifølge avisa The New York Post.

- De har gjort det kjent at de hadde gjort en handel for 20 dollar per aksje, skal en kilde ha fortalt dem. 

Aksjen deres skal ha steget med i overkant av én amerikansk dollar siden ryktet ble kjent, og befinner seg i skrivende stund på 14,20 dollar.

Skyrim + Mass Effect = sant?

Interessen skal ha kommet fra de to gigantene KKR og Providence Equity Partners.

Sistnevnte eier store andeler av Zenimax Media, som blant annet har «Skyrim»-studioet Bethesda Softworks og «Doom»-skaperne Id Software i stallen sin.

EA har for sin del noen av verdens største spillserier med «FIFA», «Madden NFL» og «Battlefield» under sin kappe. Samtidig drifter de rollespillbauter som «Mass Effect» og «Star Wars: The Old Republic».

Verken EA eller de to angivelige interessentene har kommentert ryktene enda, og ifølge The New York Post skal prosessen etter sigende være på et tidlig stadie.

Det amerikanske spillstudioet har slitt med å finne tilbake til fordums storhet etter finanskrisen i 2008, men analytikeren Michael Pachter tror at aksjeverdien deres kan dobles innen de neste tolv månedene. Den er for øyeblikket på 13 dollar.

Ivrig gjeng

Som svar på problemene har spillselskapet gjort flere forsøk på å omfavne nye markeder. I fjor sommer kjøpte EA småspillgigantene PopCap, som lagde «Plants vs. Zombies» og «Bejeweled».

De skal også ha investert nærmere en halv milliard kroner i nestegenerasjons spillprosjekter.

Det før neste rekke av stuekonsoller ikke er formelt annonsert, selv om EAs spillsjef senest i går fortalte at han har sett Xbox 720 og PlayStation 4.

For øyeblikket er storselskapet fullt opptatt med et søksmål av nettspillgiganten Zynga, som beskyldes for å ha kopiert EAs spill.

Og på den andre enden har det gått rykter om at EAs argeste konkurrent, megautgiveren Activision, også har vært til salgs. Den gangen ble det blant annet spekulert i at Microsoft kunne være interesserte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3