EA: - Er vi virkelig et av USAs verste selskaper?

Tror homomotstandere og misforståelser påvirket nominasjon.

8. april 2013 12:15

(PressFire.no): Forbrukerbloggen Consumerist inviterer leserne sine til å stemme på USAs verste selskapet én gang i året.

I fjor gikk den tvilsomme æren til spillutgiveren EA, blant annet fordi spillerne var misfornøyd med kopisperrer, stenging av kjære utviklere og slutten på «Mass Effect 3».

Nå er masodonten igjen i semifinalen, med god kurs mot finaleplass. Det er EAs daglige leder Peter Moore så uenig i at han har skrevet et forsvarende blogginnlegg.

- Den samme avstemmingen vurderte oss i fjor som verre enn de ansvarlige for tidenes største oljesøl, huslånkrisa og banksubisider som kostet skattebetalerne millioner av dollar, åpner den britiske spillveteranen.

- Vi har gjort feil

- Jeg er den første til å innrømme at vi har gjort flust av feil, som å stenge servere for tidlig, ikke innfri forventningene til visse spill, trå feil med betalingsmodeller og virkelig snuble med lanseringen av «SimCity». Spillerne fortjener bedre enn dette.

- Men er vi virkelig USAs verste selskap, spør Peter Moore, som samtidig anslår at de kommer til å «vinne» kåringen igjen.

Han gjør et systematisk forsøk på å punktere påstander han mener har ledet dem til nominasjonen.

- Mange hevder at nettkravet i «SimCity» er en kopisperre. Det stemmer ikke. Folk vil fortsatt krangle om det, men vi kan ikke være tydeligere: det er ikke det. Punktum, starter han krasst.

Det til tross for at en kreativ spiller viste hvordan bybyggeren kan nytes uten nettkobling for en måneds tid siden. 

Homomotstandere

- Noen hevder at free-to-play og mikrotransaksjoner er en verkebyll. Flere titalls millioner mennesker spiller og elsker de utgivelsene, hevder Moore.

Han mener at flere har stemt på EA i kåringen etter anbefaling fra epostlister som er uenige med valget av stjernene på omslaget av «Madden NFL».

- I løpet av det siste året har vi fått tusenvis av eposter og postkort som protesterer mot at vi lar folk lage homofile figurer. Denne uka har vi sett konservative nettsteder oppfordre folk til å protestere på den beslutningen ved å stemme på oss, påstår Moore.

Samtidig insisterer han på at de stadig hører på spillerne, og bruker som eksempel at de har gitt bort over 900 000 spill i kjølvannet av «SimCity»-oppstyret.

Kritiske lesere

Blogginnlegget har fått over 400 svar, mange av dem kritiske til Moores argumentasjon.

- 45 millioner registrerte Origin-brukere, men hvor mange er faktisk fornøyd? spør «slateac».

- Og fortsatt er det ikke ett konkret forslag til hvordan de skal bli bedre, eller hvordan forbedringer kunne sett ut, er «AGamblingMan»s perspektiv.

Andre tar Moore og EA i forsvar.

- Godt sagt. Dette er sinte folk som bare vil bli hørt. Millioner av spillere er fornøyde uten at de kommenterer dette innlegget. Jeg elsker hvordan alle vil drive EA på sitt vis. Ja, selskaper bør lytte på tilbakemeldinger, men ikke la seg diktere, skriver «Drakarraeon».

I løpet av dagen blir det klart hvem av EA og billettselskapet Ticketmaster som kommer til årets finale. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3