EA gir bort spill som plaster på «SimCity»-såret

- Vet at det var dumt, sier de nå.

9. mars 2013 15:24

(PressFire.no): Torsdag ble en skuffende kveld for mange «SimCity»-fans.

EA-spillet har vært plaget med serverproblemer siden lanseringen.

Nå vil utgiveren gjøre bot og bedring.

- Serverproblemene som begynte ved lansering har forbedret seg da vi la til mer kapasitet. Men noen opplever fortsatt problemer med respons og stabilitet, og vi jobber med å få dette fikset fort, sier Lucy Bradshaw på EA-bloggen.

- Så hva gikk feil? Det korte svaret er: mange flere spillere logget på enn det vi forventet, og de spilte på måter som vi aldri så i betaen.

Øket serverkapasitet

Bradshaw, som er en av sjefene hos utviklerne Maxis, er litt mer ydmyk i det nye blogginnlegget enn forrige gang hun uttalte seg om spillproblemene.

- Tusener av mennesker over hele verden spiller og har en bra opplevelse. I løpet av 24 timer ble det faktisk bygd 700 000 byer, sa hun da - noe som ikke var til særlig hjelp for de mange som forsatt satt uten tilgang til spillet. 

Nå har pipa fått en annen lyd. Bradshaw, EA og Maxis legger seg flate og gir unnskyldningen vi har ventet på.

- Ok, vi innrømmer, det var dumt (å ikke forvente aktiviteten, journ. anm.), men vi er fast bestemt på å fikse det. I løpet av de siste 48 timene har vi økt serverkapasiteten med 120 prosent. Det fungerer, skriver Bradshaw i blogginnlegget.

- Antallet spillere som har kommet inn og har begynt å bygge byer, har økt drastisk. Antallet berørte spillsesjoner har gått ned med rundt 80 prosent, forklarer hun videre, og skriver også at hun håper å få komme med gode nyheter i løpet av helgen.

Gratis EA-spill

Som plaster på såret skal fansen som har kjøpt «SimCity» nå få et gratisspill fra EA-katalogen.

- For å komme inn i varmen igjen, vil vi tilby dere ett gratis spill fra EA-portofolien.

Den 18. mars vil de som har aktivert spillet via Origin motta en e-post med informasjon om hvordan man får denne gratis-tittelen.

Det har ikke blitt sagt noe om hvilke spill det er snakk om. Det får vi nok først vite 18. mars.

- Jeg vet at det kan høres litt anstrengt ut, nesten som å kjøpe en gave til en venn etter at du har gjort noe dumt. Men vi er lei oss for hva som hendte.

- Vi håper at dere kan tilgi oss og at vi kan være venner igjen når «SimCity» fungerer som det skal, avslutter Bradshaw.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3