Duke Nukem er blitt dansk. Eller nei? Jo? Nei?

Forvirringen er komplett.

3. mars 2014 11:21

(PressFire.no): Sist uke oppstod en bisarr konflikt da spillstudioet Gearbox varslet søksmål mot danske Interceptor for å ha begynt utviklingen av et nytt «Duke Nukem» uten deres tillatelse.

Førstnevnte tok over den klassiske serien fra 3D Realms i 2010 for å fullføre kronisk utsatte «Duke Nukem Forever», mens Interceptor insisterer på at de har fått lov av de forrige eierne til å lage et nytt spill om brumlebassen.

Nå er forvirringen komplett. Danskene melder at de rett og slett kjøper 3D Realms/Apogee gjennom eierne SDN Invest. Problemet er at det finnes to Apogee.

Splittet ut 

Skytespillikonene i 3D Realms har vært midt i stormens øye de siste 20 årene, fra de utrolige utsettelsene av «Duke Nukem Forever» til store økonomiske problemer i senere tid.

Dette er selskapet som lagde de originale «Duke Nukem»-spillene, og ble stiftet under børsnavnet Apogee Software, Ltd. Siden slutten av nittitallet har de gått under det mer velkjente navnet 3D Realms på folkemunne.

I 2008 valgte en gjeng eks-ansatte fra selskapet å splitte ut Apogee-navnet til det nye, selvstendige selskapet Apogee Software, LLC. Dermed ble det to selskaper med til forveksling like navn på markedet.

Sistnevnte skal blant annet sitte med rettighetene til «Rise of the Triad», som fikk en nyversjon i regi av … jepp, danske Interceptor i fjor. 

Total forvirring

Det er derimot ikke det sistnevnte selskapet danskene har kjøpt, men opprinnelige 3D Realms.

Henger du med fortsatt?

Den danske økonomiavisen Børsen var blant de første til å melde om oppkjøpet i går. Nyheten har senere blitt bekreftet av Interceptors direktør på Twitter.

Apogee nummer to var derimot kjappe til å presisere at de på ingen som helst måte har noe med overtakelsen å gjøre. 

– For å gjøre det klart så har ikke Interceptor kjøpt oss eller noen av merkevarene våre, inkludert «Rise of the Triad» skriver de på det samme nettsamfunnet.

Hvem skal hvor?

Danskene skal ha store planer for 3D Realms-navnet, og til Børsen forteller selskapets nye direktør Mike Nielsen at de satser hardt. 

– Med oppkjøpet har vi et mål om å styrke 3D Realms og ivareta deres legendariske navn, slår han fast.

Selskapet har tidligere stått bak utviklingen eller utgivelsen av legendariske serier som «Duke Nukem», «Commander Keen» og «Shadow Warrior».

Det er derimot ikke klart akkurat hvilke spill de har rett til å jobbe videre på, og hvilken rolle Interceptor i så fall spiller i den floken.

Gearbox insisterer som kjent på at de sitter med enerett på å lage nye «Duke Nukem»-spill, mens 3D Realms tilsynelatende har rett til å selge de gamle. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3