Se Champions League-finalen på Xbox

Mer underholdning på vei til Microsoft-konsollen.

11. desember 2012 15:55

(PressFire.no): Microsofts Larry «Major Nelson» Hryb har lagt ut en lang liste med nye underholdningsprogrammer, på vei til Xbox 360-menyene.

De fleste av disse gjelder USA, i hvert fall i første omgang - men flere av de til sammen 40 app-ene kommer også til Norge.

Major Nelson tidfester ikke så konkret, men oppgir at underholdningstjenestene skal komme før «våren 2013». På denne listen finner vi blant annet HBO Nordic, som allerede har varslet sitt inntog til våre breddegrader.

Champions League også på 360

Det er imidlertid enda uvisst når film- og tv-tjenesten lanseres bredt. Men når det skjer, kan du altså se HBO-serier som «Boardwalk Empire» og «True Blood» også på en Xbox 360.

Videre finner vi sportskanalen Livesport.tv, som blant annet har rettighetene til en del boksing, argentinsk ligafotball, biljard, rugby, og noe kampsport.

SF Anytime, som ifølge nettsidene byr på tusenvis av filmer, kommer også til Xbox. Dette innebærer enda et alternativ med leiefilm.

Viaplay lanserte for noen uker siden, først på PlayStation 3 av spillkonsollene. Niclas Ekdahl, administrerende direktør, kunne overfor PressFire avsløre at Xbox står for tur.

Ekdahl antydet at denne lanseringen kan skje allerede før jul.

Et Viaplay-abonnement koster 199 kroner i måneden. I tillegg må du være medlem av PlayStation Plus eller i dette tilfellet, Xbox LIVE Gold (ytterligere cirka 400 kroner i året).

Viaplay har rettighetene til en god del tv-serier og film, i tillegg til å vise Champions League-fotball, blant annet.

Telenor-satsningen Comoyo, en konkurrent til både HBO, Netflix og Viaplay, figurerer ikke på listen som Microsoft i dag har offentliggjort.

Comoyos klikkefilmtjeneste kommer til Xbox 360, ble det annonsert i forbindelse med E3-spillmessen i sommer. Men det er fortsatt usikkert når. 

- Vi jobber med saken, intenst. Jeg kan ikke oppgi tidspunkt for når vi har tenkt å være lanseringsklare, er alt Comoyos talsperson, Josephine Simonsen, kan si til PressFire.

Grenseløs karaoke?

Fra og med i dag oppdateres Xbox LIVE-menyene med Karaoke, en strømmebasert tjeneste for syngeglade med mer enn 8000 låter i utvalget. Major Nelson skriver at Karaoke blir rullet ut i dag, men at det kan ta en dag eller to på grunn av pågangen før alle har fått.

Her går Xbox-avataren din opp på scenen, mens du griper en mikrofon og synger ut av full hals.

Skylagringstjenesten SkyDrive blir også tilgjengelig i alle regioner fra og med i dag, står det på Major Nelsons blogg. Her kan du laste opp og dele foto og video fra nettskyen.

I bunn av dette krever Microsoft at du har et Xbox LIVE-gullmedlemsskap for å bruke disse tjenestene. Enkelte av disse støtter også Kinect-sensoren, skriver Major Nelson.

FOTO (hovedbilde): Viaplay.no.

Video som demonstrerer SkyDrive-tjenesten, som alle Xbox 360-eiere fra i dag finner i menyene:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3