Mer innhold til «Mass Effect 3» - helt gratis

- Men ingen ny slutt, understreker BioWare.

6. april 2012 11:48

(PressFire.no): Det skapte mye rabalder blant fansen, da rom-actionserien «Mass Effect» fikk sitt tredje tilskudd litt tidligere i år.

Mange var rett og slett ikke fornøyd med hvordan BioWare valgte å nøste sammen trådene og konkludere. Internett boblet av sinte spillere, og mange som har et kjært forhold til spillene sparte ikke på kruttet.

Det ble såpass stygt at BioWare til slutt måtte rykke ut og forsikre at de har planer om å gjøre noe. Dette initiativet ble tatt etter at utviklerne hadde lyttet på de mest konstruktive tilbakemeldingene, sa en av sjefene, Ray Muzyka.

Flere valg og mer film

I går annonserte BioWare «Mass Effect 3: Extended Cut».

Dette blir en gratis utvidelse som kan lastes ned til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 en gang til sommeren.

Den vil inneholde ekstra valgmuligheter og flere filmsekvenser, og skal skape mer kontekst mot slutten av spillet – ikke endre konklusjonen(e), som veldig mange umiddelbart trodde.

- Vi har omprioritert våre utviklerressurser etter lanseringen for å gi fansen som vil ha en tydeligere slutt med enda mer kontekst og klarhet, på en måte som vil gjøre dette mer personlig for hver spiller, uttaler sjefsprodusenten Casey Hudson.

Kludrer ikke med konklusjonene

BioWare har etter annonseringen gått ut og i klartekst understreket at det ikke vil bli lagd nye slutter til spillet.

Det er heller snakk om at «Mass Effect 3» får mer kjøtt på beinet.

- Vi tror på utviklernes artistiske visjon når det gjelder konklusjonen av «Mass Effect»-spillserien. «Extended Cut» vil utvide de eksisterende sluttene, skriver BioWare på sine nettsider.

Samtidig understreker de at det heller ikke i fremtiden vil dukke opp nedlastbart innhold som endrer på måten dette eventyret slutter på.

 

Utgiver EA har ikke annonsert en dato for «Mass Effect 3: Extended Cut», men gratisutvidelsen kommer «til sommeren».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3