Du der! Flytt deg!

Er pekestyring nøkkelen til sofastrategi?

15. februar 2013 15:48

(PressFire.no): Under den hissigste markedsføringen av Kinect-teknologien for to år siden, pludret Microsoft og Epic Games med et bevegelsesstyrt «Gears of War».

«Exile» ble ryktet å være et skinneskytespill hvor figuren kommer seg frem selv, og man bare tar seg av skytinga. I fjor ble prosjektet omsider sendt til de evige jaktmarker, uten å noen gang få en annonsering.

Denne uka begynte bildene å trille ut fra et helt annet Kinect-spill i den testosteronsprengte actionserien, kalt «Gears of War: Tactics». Dette skal ha vært et strategispill.

Fingerfølelse

VGleaks har fått tilgang til en rekke bilder fra det hemmelige prosjektet, hvor man styrer en kvartett med ruslebiffer rundt omkring på skjermen ved å sveipe rundt med pekefingeren.

Til tross for de lavoppløste bildene, skal spillet ha vært under utvikling for Xbox 360. Siden spekulerer i at det kan ha blitt overført til neste generasjons Microsoft-konsoll.

Game Informer skriver at kompaniet angivelig er ledet av Baird, som også har en av de viktigste rollene i hovedserien.

Årsaken til den lave bildekvaliteten skal være at utsnittene er hentet fra en presentasjonsvideo, men siden Microsoft aldri har bekreftet prosjektet gjør man nok lurt i å ha et kritisk blikk til det hele.

Prøvd før

Om «Tactics» faktisk eksisterer eller har gjort det på et punkt, ville det ikke vært første gang Microsoft tok en skyteserie ut i kontorstolgeneralenes domene.

«Halo Wars» fra strategilegendene i Ensemble Studios kom i 2009, og fikk forbausende god kritikk til å være strategi på konsoll - som typisk sett har slitt med gjennombruddet.

Noe gikk likevel galt på veien, og i etterkant ble prosjektet kalt «horing av merkenavnet» blant ansatte i Bungie, som lagde «Halo»-serien.

Ensemble Studios, som tidligere lagde den klassiske «Age of Empires»-serien, ble lagt ned rett etter at spillet var utgitt.

Kanskje Microsoft vil vente til den ryktede Kinect 2.0-teknologien, som angivelig skal være mye mer presist, før de gjør et nytt forsøk på konsollstrategi?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3