Drømmer du om å lage spill?

Sony frister med lærlingplass til kreative skapere.

26. september 2012 13:46

(PressFire.no): Det er slettes ikke uvanlig å gå med en god spillidé i magen, eller et ønske om å skru på favorittserien fra den andre siden av bordet. Mange sliter derimot med å få foten innenfor døra.

Sonys nyeste «Little Big Planet»-sprell kan være et god mulighet for skaperglade personligheter til å ta sine første skritt inn i bransjen.

Selskapet har utlyst en lærlingplass med én måneds varighet i Malmö hos svenske Tarsier Studios, som nettopp utformet kritikerfavoritten «Little Big Planet Vita».

Målet er å lage det aller beste minispillet til håndholdtutgivelsen, for å få det utgitt som en helt egen utvidelse.

Brukere som dommere

- Vi har samlet en gjeng spillentusiaster fra hele Europa for å vurdere hvert eneste bidrag til konkurransen, skriver Playstation i en pressemelding.

Dommerpanelet, som blant består av norske Dariusz Dominik, skal kåre de fem beste brukerskapte minispillene fra hvert land til 10. oktober. Da måler de først og fremst originalitet, kommersiell appell og hvor godt spillet er. 

Vinneren av den påfølgende finalen får jobbe hos det kreative svenske spillstudioet bak lommespillet, hvor brukerinnholdet skal finpoleres sånn at det kan utgis som en selvstendig innholdspakke til  «Little Big Planet Vita».

Tarsier Studios fikk selv jobben med å lage spillet etter at Sony og Media Molecule elsket jobben de gjorde med ekstrainnhold til de to første spillene i serien.

Om du har lyst til å delta, må du sende inn litt informasjon og en lenke til innholdet ditt på den offisielle hjemmesiden.

- Et av årets beste plattformspill

«Little Big Planet Vita» har av mange blitt trukket frem som det beste spillet til Sonys nye håndholdte konsoll så langt, og et strålende tilskudd til den populære plattformserien.

Vår anmelder falt også pladask for Sackboys seneste eventyr, rullet toppkarakter og kalte det «et av årets aller beste plattformspill».

Tidligere denne måneden slo vi av en prat med utviklerne Tarsier Studios, som i tillegg til den ferske utgivelsen har et skrullete drømmespill i magen

NB! Om du skal delta i skaperkonkurransen så må du ha en Playstation Vita og spillet «Little Big Planet Vita».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3