Drake-familien blir fremstilt som kunsttyver

Regissør David O. Russel snakker ut om «Uncharted»-filmplanene.

2. desember 2010 11:47

Nylig bekreftet Mark Wahlberg ovenfor MTV seg selv til filmatiseringen av det første «Uncharted»-spillet, som ble sluppet for tre år siden. Han kunne også avsløre at Robert De Niro og Joe Pesci får roller som henholdsvis far og onkel til Nathan Drake i filmen.

Wahlberg, som skal kle hovedrollen, ytret også entusiasme for regissør David O. Russels «vanvittige idé» til manuset man nå jobber ut i fra.

I et intervju med Los Angeles Times forteller Russel nå om idéen sin, og det viser seg at han ser for seg Drake-familien som en internasjonal tyveribande med politisk makt.

- Idéen som pirrer meg, er at det finnes en familie med betydelig makt innen internasjonal kunst og antikviteter - som jobber mot statsoverhoder og museumssjefer for rettferdighet, sier han.

- Vi kommer til å ha familiedynamikken vi har hatt i et par filmer nå. Og når du tar dette og putter det i en større og mer muskuløs arena som i en internasjonal actionfilm, men også har alle rollefigurene med, synes jeg det er en virkelig kul idé.

O. Russel, som også skriver manuset til filmen, sier videre at halve skrivejobben er unnagjort. Wahlberg fortalte nylig at han håper at filmingen kan starte neste sommer.

I de PlayStation 3-eksklusive «Uncharted»-spillene har den rappkjeftete lykkejegeren Nathan Drake hovedrollen. Drakes familie spiller en vesentlig rolle i spillene også, men ikke på samme måte som tenkt til filmen. I det første spillet, som kom ut i 2007, kommer det frem at Nathan er en av etterkommerne til piraten Sir Francis Drake (1540-1596).

Den kritikerroste oppfølgeren, «Uncharted 2: Among Thieves» (2009), tok handlingen i Marco Polos fotspor og turen gikk blant annet til Himalaya-fjellene. 

David O. Russel har blant annet stått bak «Tre Konger» (1999) og «The Fighter», sistnevnte med norsk premiere 25. februar. Mark Wahlberg spiller for øvrig i begge disse filmene.

Det spekuleres nå også i om det tredje spillet i «Uncharted»-serien kommer til å bli annonsert under Video Game Awards hos Spike TV den 11. desember. Ryktene vil også ha det til at handlingen i det nye spillet kommer til å bli flyttet fra grønne jungler og snøkledde fjell til ørkenen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3