- «Dragon Age III» til de neste konsollene

Større ambisjoner for oppfølgeren?

29. november 2012 09:58

(PressFire.no): Electronic Arts har selv innrømmet at de har satt av en stor slump penger for å investere i teknologi til de neste konsollene – nærmere sagt en halv milliard kroner.

Et par EA-titler som nylig har blitt annonsert kan godt vise seg å være slike «futuristiske» spill. «Dragon Age III», for eksempel.

En spilldesigner fra EA, Tao Gu, har uttalt seg om «Dragon Age III», og det på en måte som gjør at man kan mistenke at spillet er myntet på for eksempel Playstation 4 og «Xbox 720» - i tillegg til pc, selvsagt.

- Omfanget av «DAIII» har endret seg, og tar sikte på neste generasjons plattform og vil bli utsatt til 2014, skriver denne utvikleren på LinkedIn.

Vil ikke røpe plattformplanene

Det er verdt å merke seg at innholdet i denne oppdateringen både har skrivefeil og kan ha fått en røff behandling i oversettelsen til blant andre Kotaku.

Ett stort EA-spill, foreløpig ikke navngitt, er flyttet til finansåret 2014 (som begynner etter 1. april 2013) ble det kjent tidligere i år.

Kotaku spekulerer i at dette kan dreie seg om nettopp «Dragon Age III».

«Dragon Age II» var forhastet, så hvis EA har bestemt seg for å bruke mer tid mer treeren er det noe som fansen nok vil sette pris på. Sentrale utviklere bak «Dragon Age II» innrømmet da også at spillet ikke var godt nok, og burde forbedres.

EA har etter at «Dragon Age III» ble annonsert i høst dukket elegant unna å fortelle oss hvilke plattformer spillet utvikles til – noe som kan indikere at den ivrige EA-designeren på LinkedIn også der kan er inne på noe.

Samarbeid med «Mass Effect»-folka

Et annet slikt spill som Electronic Arts nylig har bekreftet er i utvikling, er «Mass Effect 4» (eller hva den endelige tittelen måtte ende opp med å bli). Også her unngår en fra offisielt hold å love hvilke konsoller og plattformer spillet utvikles til.

Det neste «Mass Effect» og «Dragon Age III» vil basere seg på en versjon av DICE sin Frostbite 2-spillmotor.

- Redd verden fra seg selv

I «Dragon Age III: Inquisition» har utviklerne avslørt at du møter en ny hovedperson. De har ikke snakket særlig om handlingen, men mener at undertittelen bør gi noen hint.

De har også sagt at vi neste gang må «redde verden fra seg selv».

Nok en gang går turen til Thedas, verdenen fra de to første spillene. Men det blir mer variasjon, og langt større områder å boltre seg i.

Dr. Ray Muzyka, en av BioWare-grunnleggerne som tidligere i år annonserte at han gir seg i bransjen, sa til Wired i fjor at de er fans av Bethesda og spilte «The Elder Scrolls V: Skyrim» med stor interesse.

NB! Hovedbildet er fra «Dragon Age II».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3