Dra på storstilt julespillshopping

Eller prøvespill «Dead Space 2» og «Little Big Planet 2».

23. desember 2010 19:10

Før vi i PressFire flytter fokuset over på årets nydelige pinnekjøtt og gyver løs på litervis av ribbefett, riskrem og ymse produkter skapt av medisterdeig, serverer vi deg et lite julekoldtbord bestående av ferske nyheter fra PSN og XBLA.

Altså nedlastbare spill og utvidelser som har havnet på Xbox 360 og PlayStation 3 siden sist uke. Og det har dukket opp en hel del interessant, både når det gjelder ferske demoer og ikke minst; gode tilbud.

Først av alt er det all mulig grunn til å gjøre deg oppmerksom på at Steam nylig har fyrt opp årets store julesalg om du ikke har fått snusen i det allerede. Om det klør etter nye spill til PC eller Mac er det store penger å spare frem til 2. januar. Som vanlig er det snakk om en kombinasjon av dagstilbud, som oppdateres hver kveld klokken 19:00, og spillpakker fra de største utgiverne.

Vær også oppmerksom på at du kan plukke enkeltspill fra disse tilbudspakkene, om du for eksempel bare vil ha «BioShock» til «gi-bort-pris» og ikke nødvendigvis vil ha hele 2K-samlingen til 800 kroner (som for øvrig er en prisreduksjon på 75% for omtrent 30 spill).

Men det er langt fra bare Steam som feirer jul med å rabattere i stor stil. Du kan også gjøre gunstige kjøp på PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace.

Ny «Bad Company 2»-krig og forsmak på «Dead Space 2»

Vi begynner hos Xbox LIVE Marketplace, der det har dukket opp ett nytt Arcade-spill: «A World of Keflings» koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner) og markerer starten på nok en kampanjeperiode med fokus på nedlastbare spill til Xbox 360.

Dette er et spill som presenteres på følgende måte fra offisielt hold: «Bygg en robot, redd en prinsesse, bli venner med en drage og hjelp en skummel heks til å bli enda skumlere».

Spillet består av muligheten til å samarbeide med en venn i lokal flerspiller, eller du kan se etter tre nye venner på nettet som kan spille med deg i co-op. Selv om det kanskje høres skrudd ut, er dette et spill som minner om «StarCraft II», bare med 360-avataren din sentralt i begivenhetene, myke toner fra akustiske gitarer - og søte, små skapninger som kan hjelpe deg med ressurssankingen. Dette er oppfølgeren til «A Kingdom for Keflings» som kom ut i 2008, det første Arcade-spillet til å inkludere avatarer i selve spillopplevelsen.

NB! Se trailer fra «A World of Keflings» her.

Games for the Holiday, som denne kampanjen er døpt, består av tre nye Arcade-spill, og «A World of Keflings» starter altså ballet. Neste uke kommer «Raskulls» før det rundes av med «ilomilo» den 5. januar. Alle spillene er priset til 800 Microsoft-poeng (65 kroner).

Det er flere spill som er på tilbud i løpet av juleferien. En egen kategori, som består av noen av bestselgerne på Xbox 360, er nå priset ned i perioden frem til 31. desember, i tillegg til at det er én tittel hver dag som får en prisreduksjon.

Hvis du vil holde deg oppdatert rundt dagstilbudene på Xbox 360, kan du følge med på bloggen til Xbox’ Major Nelson. Og her ser du en liste over noe av det andre som er på salg i løpet av jula.

Er du Xbox 360-eier er det mer å merke seg: En demo av «Dead Space 2» har nå havnet på Xbox 360 (samt PS3), romskrekkspillet som kommer tidlig i 2011. Det er ikke mange ukene siden utviklerne forskutterte at en slik demo kunne komme til å dukke opp før jul, og det tipset viste seg å stemme på en prikk. «Battlefield: Bad Company 2» har vokst seg større siden sist uke. Nå har nemlig Vietnam-utvidelsen kommet, som gir deg muligheten til å delta i en helt ny krig. Pakken koster deg cirka en hundrelapp og er både lansert til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

PS3-eiere kan endelig få kloa i «Mass Effect 2»

Hva kan PlayStation 3-eiere kose seg med? «Dead Space 2» er som nevnt også på plass i PlayStation Store-menyene. Det samme er også en demo fra «Little Big Planet 2», spillet som nylig fikk bekreftet en lanseringsdato fra utviklerne i Media Molecule før spillstudioet tok en liten ferie.

Oppfølgeren til det søte, kreative plattformspillet fra 2008 skal ligge i butikkhyllene den 19. januar. Demoen som nå er sluppet gir deg en smakebit fra enspillerdelen.

Det er også all mulig grunn til å teste «Mass Effect 2», om du ikke har gjort det før. Demoen har nå havnet på PlayStation Store for å varme deg opp før PS3-debuten den 20. januar.

Også PS3-eiere kan få kloa i nedlastbare titler som nå er satt ned i pris gjennom juleferien.

«Blue Toad Murder Files» (episodene 1 til 6) er nå satt ned til 99 kroner (normalprisen er 219,-). Mordgåtespillet inneholder nå dessuten støtte for Move-kontrollerne. «Tales of Monkey Island» er priset ned fra 139 kroner til 67,- og inkluderer hele serien. EA ønsker deg god jul gjennom å friste med et priskutt på de to «DeathSpank»-spillene, som nå koster 59 kroner per stykk, i tillegg til å gi deg muligheten til å handle «Need for Speed: SHIFT» for 99 kroner.

Det er også noen nye, nedlastbare på plass: Den slitesterke klassikeren «Tetris», for eksempel, som kan bli ditt for 75 kroner. Det fartsfulle «Eat Them!», der du må skape store monstre for å lage mest mulig ødeleggelse, er priset til 59 kroner (47,20,- om du er PlayStation Plus-medlem), i tillegg er nå Move-spillet «Top Darts» lansert (59 kroner).

Det mest interessante, om du liker å vri hjernen, er «Echochrome ii» – også det et spill som krever at du eier Move, i tillegg til at «RISK: Factions» har funnet veien til PS3. En morsom nytenkning rundt dette klassiske brettspillet som vi i PressFire likte godt da det først ble sluppet til Xbox 360 tidligere i år.

Vi ønsker god jul og drar fram en fersk trailer fra «Little Big Planet 2», sånn på tampen:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3