- «Doom 4» utsatt på ubestemt tid

Skyldes skuffende «Rage»-lansering.

21. oktober 2011 16:05

Det er en anonym kilde som skal ha fortalt spillbloggen Kotaku at eieren av spillstudioet Id Software har valgt å sette full brems på utviklingen av «Doom 4».

Grunnen skal være en skuffende lansering av det ambisiøse «Rage», som skulle markere et slags comback fra skytespillenes gudfar, John Carmack. Dette er det første spillet til Carmack siden «Doom 3» i 2004.

Carmack har selv i et intervju med PressFire.no ytret at det er vanskelig å etablere nye merkevarer, og at «Rage» sannsynligvis hadde solgt flere millioner mer om det het «Call of Duty: Wasteland».

Lanseringen ble imidlertid heller ikke optimal på grunn av problemer med pc-versjonen som hadde ustabile skjermkortdrivere. Carmack valgte selv å kalle det et «forpult rot».

I intervjuet med PressFire ville han ikke fortelle veldig mye om «Doom 4», utenom at det vil bli friere. Han avslørte imidlertid at «store deler av den kreative ledelsen vil migrere rett over til «Doom 4».

Om vi skal stole på den anonyme kilden, vil det nå ikke skje. Bethesda og Zenimax skal i et sentralt møte ha tatt avgjørelsen å utsette «Doom 4» på ubestemt tid.

Ifølge kilden skal grunnen skyldes at eierne i lys av anmeldelsene av «Rage» har mistet tiltro til prosjektledelsen hos Id Software.

Bethesda og Zenimax har i skrivende stund ikke kommentert saken offentlig.

Oppdatering: Pete Hines fra Bethesda har nå twitret at ingen annonserte titler hos Id Software har blitt kansellert eller utsatt. Han påpeker samtidig overfor Kotaku at «Doom 4» aldri har blitt annonsert, selv om Id Software har referert til spillet.

«Rage» ble sluppet til Xbox 360, PS3 og PC 7. oktober. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3