Disney trekker «Star Wars: Tiny Death Star» fra markedet

Men det fikk ikke utviklerne høre noe om.

4. oktober 2014 13:44

(PressFire.no): Det er knapt ett år siden «Tiny Death Star» ble lansert.

Nå har spillet blitt trukket fra markedet, uten at utviklerne fikk beskjed om hendelsen.

Advarer mot Disney-samarbeid

Spillet var en versjon av mobilspillet «Tiny Towers» med «Star Wars»-tema, og ble utviklet av Nimblebit for Disney Interactive.

«Tiny Towers» var et av de mest populære mobilspillene for noen år siden, og fikk blant annet Apples «Game of the Year»-pris for iPhone i 2011.

«Tiny Death Star»-utviklerne i Nimblebit ble ikke gjort oppmerksom på at spillet kom til å bli fjernet, avslører de overfor spillsiden Gameinformer.

Vi er veldig skuffet over å se «Tiny Death Star» bli trukket mindre enn ett år etter lansering. Vi hadde ingen kjennskap til at spillet kom til å bli fjernet, og har ikke engang noen kontakt med Disney etter deres nylige nedskjæringer, forklarer Nimbebit-sjefen Ian Marsh.

Det er tydelig at om du er en utvikler som tenker på et samarbeid med Disney, er det muligens ikke det partnerskapet du har lett etter, mener Marsh.

Skifter fokus

I tillegg til «Tiny Death Star» ble også «Star Wars Assault Team» trukket fra markedet i samme runde. Sistenevnte hadde lansering så sent som i mars i år, og har dermed bare fått seks måneder spilletid.

Begge spillene var gratis å laste ned, men kom med mikrotransaksjoner. Dette betyr at spillere som har lagt igjen noen kroner på disse titlene ikke lenger har noe igjen for pengene.

Disney vil nå bruke lisensen på mobilspill som ligner den nyeste trenden, ledet av strategispillet «Clash of Clans», og har dermed lansert sitt eget kampstrategispill i form av «Star Wars Commander». Dette bekrefter Disney til Gameinformer.

«Star Wars: Tiny Death Star» ser fremdeles tilgjengelig ut på Googles nettbutikk for Android, men man får ikke installere spillet på noen enheter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3