– Disney kjøper Sør-Koreas største spillselskap

«MapleStory» til Mikke Mus.

23. april 2019 13:50
Kim Jung-ju eier nesten alt i dag.
Nå selger han seg ut.

(PressFire.no): Vi skreiv for litt siden at det Sør-Koreanske holdingselskapet NXC er i ferd med å bli solgt, og at det vil ha store følger for spillindustrien i landet.

Selskapet står som eier av det store spillselskapet Nexon, men har også investert i en rekke andre selskaper. Nexon har produsert spillserier som «MapleStory», og gir ut en rekke pc- og mobilspill i de største asiatiske markedene.

Flere aktører skal ha vært interessert, inkludert EA, Activision og Tencent, men ifølge Korea Herald skal det nå være Disney som har blitt valgt ut som kjøper.

Det er NXC-grunnlegger Kim Jung-ju som skal selge seg ut. Sammen med kona eier han hele 98,64 prosent av aksjene i selskapet, og dealen vil sørge for at de får nok til salt i kimchien fremover:

Avtalen skal ha en verdi på opp til 15 billioner Won, eller rundt 112 milliarder kroner, om Disney er med på notene.

- Det jeg misunner Disney mest er at de ikke tvinger penger ut av barn. Forbrukerne betaler med glede til Disney. Nexon har en lang vei igjen der, og noen folk hater Nexon til døden, skal Jung-ju ha skrevet i en bok om grunnleggelsen av selskapet allerede i 2015.

Merkelig nok er det en liten norsk kuriositet oppe i det hele: NXC eier Stokke AS, møbelselskapet som produserer Tripp Trapp-barnestolen. Den kan med andre ord ende opp som Disney-eiendom også.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3