(PressFire.no): Det sør-koreanske selskapet NXC er til salgs, det melder selskapet på sine investorsider.

Selskapet står som eier av det store spillselskapet Nexon, men har også investert i en rekke andre selskaper. Nexon har produsert spillserier som «MapleStory», og gir ut en rekke pc- og mobilspill i de største asiatiske markedene.

Det er grunnlegger Kim Jeong-Ju, som sitter på småpene 98,64 prosent av aksjene, som har bestemt seg for å cashe inn – et eventuelt salg vil være i størrelsesordenen 77 milliarder kroner.

NXCs største underselskap er uten tvil Nexon, og dermed har salget tiltrukket seg oppmerksomheten fra en rekke kjente spillselskaper. Både EA, Activision, Tencent og Disney skal være interessert i å kjøpe, og dermed posisjonere seg sterkere i Asia.

Også en rekke amerikanske investorgrupper skal ha begynt å mobilisere seg for å bli med på moroa.

Totalinntektene for NXC ligger på hele 15 milliarder kroner i året, hvorav Nexon står for rundt to milliarder. NXC eier også merkelig nok det norske møbelselskapet Stokke AS, som produserer Tripp Trapp-barnestolen.

Norge, via Oljefondet, eier også 0,78 prosent av Nexon. I utgangen av 2017 hadde eierandelen en markedsverdi på 820 millioner kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer