- «Diablo III» vil slippe helvete løs i stua di

Kommer også til Xbox 360, ikke bare PlayStation.

6. juni 2013 16:12

(PressFire.no): Vi fikk inntrykk av at Sony hadde en avtale med Blizzard om konsolleksklusivitet. «Diablo III»-nyhetene ble først servert under PlayStation 4-pressekonferansen i februar.

Utvikleren har i dag bekreftet at actionrollespillet også kommer til Xbox 360. Lanseringen skjer 3. september.

- Ny grad av intensitet

Spillet får støtte for at inntil fire kan spille sammen - enten på samme skjerm eller via nettet.

- «Diablo III» kommer til å slippe helvete løs i stua di i september, heter det i en pressemelding.

- Det å spille «Diablo III» på en stor skjerm, med venner, byr på en helt ny grad av intensitet. Med håndkontroller og alle grensesnittilpasningene, er det ekstremt morsomt å spille på PS3 og Xbox 360, skryter Blizzard-sjef Mike Morhaime.

Han forsikrer samtidig at all finpussen og tilleggene til pc-utgaven av spillet, som har blitt gjort i tiden etter lanseringen i fjor, blir overført til konsollversjonene.

- Folk kan forvente en storslått «Diablo»-spillopplevelse, hevder Morhaime.

Hva med Xbox One?

Både PS3- og Xbox 360-versjonene er lokaliserte og får støtte for disse språkene: engelsk, tysk, fransk, spansk, russisk, italiensk, polsk og portugisisk.

Blizzard sier i pressemeldingen at de har jobbet med å få spillet til å flyte bra med en håndkontroller, og har gjort kameraet dynamisk. De har også lagd nytt brukergrensesnitt.

Foreløpig har det ikke blitt bekreftet fra offisielt hold om det også er planer om å gi ut «Diablo III» til Xbox One, eller om PS4 blir den eneste nestegenerasjonskonsollen som får dette spillet. E3-spillmessa som starter neste uke kan gi oss svaret på dét.

Blizzard Entertainment startet på konsoll, men har fokusert på dataspillmarkedet. Ikke siden «WarCraft II: Battle.net Edition» i 1999 har de gitt ut spill på spillkonsoller.

Etter lanseringen på pc i fjor vår, ble spillet ifølge Blizzard tidenes raskest selgende. Ved årsskiftet hadde de solgt 12 millioner eksemplarer av actionrollespillet.


«Diablo III» lanseres til PS3 og Xbox 360 i september. Datoen til PS4-utgaven bestemmes etter at Sony har bekreftet slipplanene sine for den nye konsollen. Slik ser konsoll-«Diablo III» ut på en PS3:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3