«DiRT Rally» har forlatt startstreken, og feirer med svenske minusgrader

8. desember 2015 12:26

(PressFire.no): I forrige uke dukka det opp tydelige spor fra en uannonsert «DiRT»-versjon som kanskje fikk pulsen til å øke hos et rally-bevisst konsollpublikum.

Codemasters har de siste sju-åtte månedene gjort «DiRT Rally» tilgjengelig i en uferdig versjon på pc.

Det har vært litt av en tur

«DiRT Rally» har inntil denne uka bare vært tilgjengelig i en såkalt «early access»-versjon på Steam – med premisset om at de første kundene skal vite at spillet ikke er ferdig.

Codemasters har forskuttert påbygg og tillegg.

Denne pc-statusen endra seg samtidig som PS4- og Xbox One-slippet ble kunngjort mandag. «DiRT Rally» er nå sluppet løs og lansert i en «ferdig» versjon til pc.

Samtidig har Codemasters lagt til enda mer innhold. En ny bane, lagt til Värmtland i Sverige, er blant annet på plass i menyene.

– Alt har ledet frem til dette punktet. Nå er det på tide med versjon 1.0. skriver utviklerne på Steam-siden.

– «DiRT Rally» har offisielt forlatt early access og er nå lansert på Steam. Det har vært litt av en tur, og vi er glade for at dere har fått være med på turen mot et slipp. Til sammen har dere kjørt over 98 millioner kilometer hittil.

Vinterstemning

«DiRT Rally» går tilbake til røttene av denne serien, til tida før den amerikanskinspirerte motorpåvirkningen økte med gymkhana og arenabrøl som kuliminerte i «DiRT Showdown» fra 2012.

Samtidig som «Rally» mandag formelt endra status på Steam, la utviklerne til en såkalt Winter Wonderland-utvidelse. Värmtlands-banen er med i denne, sammen med to nye biler: en Hyundai Rally- og Volkswagen Rally-modell.

Codemasters har også åpna for Steam Workshop-støtte. Denne gjør at spillere for eksempel kan dele og laste ned favorittinnstillinger og -oppsett til bilene.

«DiRT Rally» er nå lansert til pc. PlayStation 4 og Xbox One får 5. april. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3