Dette spillet var kun til internt bruk. Nå har «Grow Home» PlayStation-debutert

De nye Games With Gold- og PlayStation Plus-titlene.

2. september 2015 15:56

(PressFire.no): September har startet, derfor har både Xbox og PlayStation helt nye spill inkludert i medlemstjenestene sine – henholdsvis Xbox Gold og PlayStation Plus.

Her er spillene som blir liggende ut resten av måneden til to generasjoner Xbox og tre forskjellige PlayStation-systemer.

Kommer til PlayStation i september

«Grow Home» (PS4).
«Super Time Force Ultra» (PS4, PS Vita).
«La-Maluna EX» (PS4, PS Vita).
«Twisted Metal» (PS3).
«Teslagrad» (PS4, PS3).

Grow Home (PS4).

Like sikkert som at en ny måned betyr et knippe ferske Plus-titler, er det at folk klager på sosiale medier og kommentarfelt over utvalget:

«Skjerpings, hvor blir det av AAA-spillene?», eller; «Gi meg «Knack» i stedet for dette indie-skvipet!».

Slike ting.

Kanskje er det derfor én av konsollene denne gang bestemte seg for å involvere, og gi folk valgmulighet?

For første gang lot Sony folk få stemme fram et av tre spill, i en såkalt Vote to Play-kåring.

«Grow Home».

... og vinneren ble

«Grow Home» var spillet flest ville ha, og derfor er det nå inkludert i Plus-samlinga for september. De øvrige to spillene fra Vote to Play-bunten – «Armello» og «Zombie Vikings» – er også lansert denne uka, og har 30 prosent rabatt i første fasen av salgstiden.

«Grow Home» er et annerledes spill fra den franske Ubisoft-fabrikken. Angivelig først ment som en prototyp vist fram under et Ubisoft-internarrangement, men resultatet var så bra og morsomt at det kjapt ble bestemt å gi det ut til allmennheten.

Først kom det ut til pc, og nå er det altså klart for PlayStation 4.

Vi anmeldte det tidligere i år, og var definitivt blant dem som lot seg sjarmere:
«Enkel utforsking av et sett grunnmekanikker som engasjerer tidlig med sin enkle men superskarpe estetikk, sjarmerende hovedperson og en verden som nærmest skriker etter å bli utforsket», mente vår mann.

Super Time Force Ultra (PS4, Vita).

«Super Time Force» begynte som en Xbox One-eksklusivitet i fjor.

Før slippet til PlayStation 4 har utviklerne lagd nytt, unikt innhold. Blant annet er en av superheltene du kan spille med selveste Sony World Wide Studios-sjef Shuhei Yoshida!

Spillet fortjente toppkarakter, mente vår anmelder da dette var ferskvare på Xbox One.

Dette er et kjapt plattformspill, og du kommer til å dø. Igjen og igjen.

Her er tvisten som gjør at spillet minner om en krysning av «Braid» og «Metal Slug»: Når en av heltene dør, spoler du tida tilbake, velger en ny og slåss side om side med deg selv.

Teslagrad (PS3, PS4).

Norske «Teslagrad», fra Rain Games i Bergen, er også med i september-pakka av spill inkludert i PlayStation Plus-medlemskapet.

«Teslagrad» kan spilles både på PlayStation 3 og PlayStation 4, med såkalt cross play.

«Teslagrad».
«Teslagrad».

Dette er et plattformspill der du har to egenskaper du må sjonglere underveis for å knekke gåtene. Opprinnelig kom det til pc først, sent i 2013, men har fått et blaff av ny aktualitet og en sjanse for mange flere å prøve det nå gjennom Plus-utvelgelsen.

Rain arbeider for tiden med en oppfølger til «Teslagrad».

Vår anmelder rullet en femmer på terningen, og konkluderte med at: «Teslagrad» tenner eventyreren i meg, rett og slett; litt som «Limbo» og «Oddworld» gjør. 

Kommer til Xbox i september

Xbox One:

«The Deer God» (1. – 30. september).
«Tomb Raider: Definite Edition» (16. september – 15. oktober).

Tomb Raider: Definitive Edition (Xbox One).

Denne senhøsten vil du neppe unngå å legge merke til at Lara Croft er drapert i en Xbox-logo. Microsoft har jo sikra seg konsolleksklusivitet – noe som betyr at «Rise of the Tomb Raider» ikke kommer til PlayStation 4 før jula 2016. Pc får en gang på nyåret.

For å piske opp forventningene ytterligere inkluderer Microsoft det forrige «Tomb Raider» – utgitt i 2013 – til Xbox Gold-medlemmene.

Dette spillet er en såkalt reboot. Vi møter en 21 år gammel Lara, forlist, forlatt og etter hvert også grundig forslått etter å ha endt opp på en tilsynelatende øde øy. Spillet imponerte oss voldsomt da det kom. En av få ting som trekker ned er mangelen på mange nok gåter og utforskning – noe Crystal Dynamics tilsynelatende har tatt på alvor til «Rise of the Tomb Raider».

The Deer God (Xbox One).

«The Deer God» ble hivd inn i Games with Gold-menyen på Xbox One 1. september. Der blir dette spesielle overlevelsesspillet liggende hele måneden. (Det ble lansert til Pc, via Steam, for et halvår siden).

Et litt pirrende premiss: I «The Deer God» har du, en hjort, byttet rolle med jegeren. Du må lære å overleve og til slutt forlate kroppen til hjorten.

Spillet vil ifølge utviklerne både «utfordre din religion og dine plattformferdigheter».

Xbox 360:

«Battlestations: Pacific» (1- 15. september).
«Crysis 3» (16. – 30. september).

Battlestations: Pacific (Xbox 360).

Oppfølgeren til «Battlestations: Midway» kom ut i 2009 og ble det siste dette Square Enix-studioet i Ungarn fikk lage før det ble kroken på døra året etter.

Her er det strategi og action i én pakke. Styr over hundre militære farkoster – i lufta, på sjøen og på landejorda – og selvsagt både en- og flerspillermuligheter med historisk kjente slag fra Stillehavet som bakteppe.   

Crysis 3.

Tredje «Crysis» (2013) er litt ferskere, og avløser «Battlestations: Pacific» i andre halvdel av september.

Fra å ha et originalt utgangspunkt med det første «Crysis», vannet Crytek ut sin egen suksessoppskrift i takt med at de lagde oppfølgere. «Crysis 3» følger samme besettelsen EA har/hadde med å tvinge «Battlefield» inn i sporet til gullkalven «Call of Duty», mente vår anmelder:

«Mer og mer egenart har brent av i «Crysis»-seriens brakende stup gjennom atmosfæren. Seriens definerende superegenskaper har blitt utvannet, brettene mindre og mulighetene færre.»

Flerspillerbiten er imidlertid et høydepunkt, hvis du ikke lar deg sjarmere av historiedelen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3