Syv millioner statskroner til ti norske spill

Planlegger «Teslagrad»-oppfølger.

16. mai 2014 13:43

(PressFire.no): Norsk Filminstitutt kunngjør i en pressmelding at ti nye spill får utviklingspenger fra staten.

Den største delen av de totalt 7,1 millioner kronene er det Bergenserne i Turbo Tape Games som får. De kan smykke seg med 2,1 millioner kroner til sitt nye turbaserte strategispill «Torn».

Etter at de tidligere i år slapp «UHR Warlords» ser de ut til å holde seg i samme landskap. Denne gangen er det ikke black metal-inspirasjon som fanger, men tradisjonell norsk mytologi.

Mer penger til «Drømmefall Kapitler»

Tett etter kommer Red Thread Games og «Drømmefall: Kapitler», som får sin andre omgang med statsmidler. Første gangen fikk de 2,5 millioner kroner, mens de nå får to millioner. I tillegg fikk prosjektet nærmere ti millioner kroner via en kampanje på folkefinansieringstjenesten Kickstarter.

Plus Point får 800 000 til å utvikle spillet «Super Scrap Squad», et spill med pedagogiske undertoner for å lære barn om miljøvern. Utviklerne har latt seg inspirere av åttitallets tegneserier og skal utvikles for Android og iOS.

Også Arctic Hazard Game Studio får midler til sitt «Trackday Manager», som er en racingsimulator fra et nytt perspektiv. I dette spillet skal du gjøre det meste utenom å kjøre bilen, men håndtere apparatet rundt. Spillet får 500 000 kroner i støtte.

«Teslagrad»-oppfølger

NFIs pressemelding avslører også at Bergens-studioet Rain Games starter utviklingen av en oppfølger til kritikerroste «Teslagrad», som ennå ikke er utgitt til alle tiltenkte plattformer. De får 400 000 kroner i statsmidler.

Oppfølgeren til «Teslagrad» har foreløpig tittel «World to the West» og skal fortsette der forrige spill slapp, men denne gangen fra fire forskjellige perspektiver.

Peter Wingaard Meldaahl fra Rain Games avslører overfor PressFire at midlene går til et såkalt forprosjekt, for å klargjøre til produksjon.      

– Vi kommer til å forsøke å få en større utenlandsk aktør til å gå inn og investere på dette, forteller Meldaahl og fortsetter:

– Hvilke avtaler som kommer sammen der kan affektere ting såpass mye at vi er litt forsiktige med informasjon.          

Men ambisjoner mangler de ikke.

Det blir et spill med omtrent doble produksjonsverdien, som vi vil bruke tre år på å lage fra nyttår av.

NM i gameplay på kartet

NM i gameplay-vinneren «Degrees of Separation» fra Moondrop er også blant de som får midler, og kan forvente 250 000 kroner på kontoen sin.

Temaet i denne runden var temperatur, og Moondrop laget et spill hvor en kald og en varm person må samarbeide på en skjerm som er delt i to.

Vinneren av NM i gameplay i 2012, Kristoffer Jetmundsen, er også på lista. Jetmundsen får 225 000 kroner for å utvikle et nytt spill han har kalt «Pirate Rush». Jetmundsen er snart også klar for å gi ut sitt forrige bidrag til NM i gameplay – «Little Big Mansion».

Spillstudioet Agens får også 300 000 til sitt mobilspill, «Ninjatvillingene». Studioet har tidligere stått bak spill som «Bukkene Bruse», «Pipe Rider», «Vikersund Skiflyging» og «Holmenkollen Ski Jump».

– «Ninjatvillingene» har en lettfattelig spillmekanikk, samtidig som det tilfører løpespillsjangeren en ny og utfordrende vri, heter det i beskrivelsen.

Et musikalsk oppgjør 

«Mega Sword» fra Henchman & Goon, som tidligere har fått 200 000 kroner, får nye 300 000 kroner. Spillet er et actionspill i to dimensjoner og hyller barndommens spill.

Tinimations Freelance får 300 000 kroner til å utvikle musikkspillet «Klang», som skal ta et oppgjør med musikkspillsjangeren.

 Klang er designet rundt visjonen av å blande dynamisk utforskning og kamp med adrenalinrushet av å bli ett med musikkens rytme, heter det i beskrivelsen.

Du kan lese mer om spille på NFI sine nettsider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3