- Dette spillet er nazi-propaganda

Stopper salget av «Company of Heroes 2» i Russland.

6. august 2013 11:21

(PressFire.no): Tidligere i sommer slapp Sega og Relic Entertainment den etterlengtede oppfølgeren til strategispillet «Company of Heroes».

Spillet tar for seg andre verdenskrig, men har hovedfokus på østfronten, på Sovjetunionens side.

Men spillere i Russland er svært misfornøyd med hvordan Sovjetunionen blir fremstilt i spillet, og derfor har distributøren 1C-SoftKlab midlertidig stoppet salget av spillet over disk. De «analyserer nå situasjonen og informerer utviklerne og utgiveren», som er Sega.

- Bør forfølges som nazi-kriminelle

Kritikken skal ha fått ekstra vann på mølla etter at en YouTube-bruker kalt Bad Comedian på ganske flåsete vis påpeker alle de historiske feilene i spillet. Han mener også at utviklerne fremstiller Sovjet på en lite flatterende måte.

Videoen har han kalt «Derfor hater russere Company of Heroes 2» (se den i bunnen av artikkelen).

Han mener blant annet at der amerikanske soldater blir fremstilt som helter når de stormer Normandie, blir sovjetiske soldater fremstilt som feige i en lignende situasjon.

Spillet får hard medfart på aggregatorsiden Metacritic og brukerne er ikke nådige i sine uttalelser:

- Dette spillet er nazi-propaganda. Joseph Goebbels ville applaudert Relics studio. Fra nå av, vil jeg aldri kjøpe et Relic-spill. Folka som har lagd dette spillet bør forfølges som nazi-kriminelle, skriver brukeren Keizer på nettsiden.

En annen bruker skriver at han nå har saksøkt både utgiver og utvikler.

- Tar situasjonen veldig alvorlig

Spillet er fremdeles tilgjengelig via digitale spillbutikker som Steam, men en underskriftskampanje med over 17 000 underskrifter ber Valve - som drifter Steam - om å gjøre «Company of Heroes 2» utilgjengelig i områder som tidligere tilhørte Sovjetunionen.

Utgiveren Sega og utvikleren ser på saken.

- Sega og Relic er kjent med artiklene rundt «Company of Heroes 2» og den historiske konteksten sett fra et Russisk perspektiv.

- På nåværende tidspunkt kan vi ikke kommentere ytterligere, men vi tar denne situasjonen veldig alvorlig og undersøker disse bekymringene med alle relevante partnere, heter det i en uttalelse fra Sega til Videogamer.com.

«Company of Heroes 2» er utviklet av kanadiske Relic som ble kjøpt av Sega da THQ gikk konkurs ved årsskiftet. Det er ukjent hvor mye spillet har solgt siden slippet 25. juni, men Sega meldte at de solgte 380 000 enheter i løpet av de fem første dagene. 

Hovedfoto (faksimile): CompanyofHeroes.com 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3