Dette er ekte vennskap mellom spillutviklere

Donerer tusener av dollar til musikkspillprosjekt.

20. mai 2014 13:58

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden vi skrev om at de erfarne utviklerne i Harmonix, best kjent for «Rock Band»- og «Dance Central»-spillene, ønsker å blåse nytt liv i det klassiske spillet «Amplitude».

En håndsrekning

Siden Harmonix tross alt er et uavhengig studio, velger de å gå Kickstarter-ruten for å få prosjektet finansiert.

Det kan dermed lønne seg å ha gode venner i bransjen, siden et annet spillstudio valgte å bidra med hele 7500 dollar til utviklingen av nye «Amplitude».

Og hvem er så det? Ingen ringere enn Insomniac, kjent fra titler som «Ratchet & Clank» og «Resistance».

Insomniac har i det siste også gjort seg bemerket med det ganske lovende, Xbox One-eksklusive spillet «Sunset Overdrive».

Får med låt i spillet

Insomniac-sjefen Ted Price forklarer i et blogginnlegg at de er store fans av Harmonix, og musikkspill generelt.

De har hatt jevnlige «Guitar Hero»- og «Rock Band»-konkurranser på kontoret, og selv før den tid pleide de å sitte med «Frequency» og «Amplitude». Derfor ønsker de å se nye «Amplitude» bli ferdigutviklet.

Som belønning vil Insomniac også få med sin egen låt i spillet. Låten heter «Crazy Ride», og ble spilt inn i anledning selskapets 20 års jubileum.

I samme slengen melder Harmonix at de har fått med seg en rekke dyktige musikkprodusenter som skal bidra med låter til spillet. Det er snakk om folk som allerede har erfaring med spillmusikk, fra titler som «Super Meat Boy», «Minecraft» og de originale «Frequency» og «Amplitude».

Det er bare ett lite problem: I skrivende stund er det tre dager igjen til fristen for folkefinansering går ut, og spillet er fortsatt langt unna målet – bare litt over halvveis.

Her kan du se videoen til «Crazy Ride», sangen som får være med hvis «Amplitude» blir

realitet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3