Det unevnelige kan fortsatt bli virkelighet

Nå har Sony svart på Microsofts flørt med krysspilling.

16. mars 2016 11:19

(PressFire.no): Denne uka kom sjokkbeskjeden fra Microsoft. De åpner opp for krysspilling mellom Xbox One, pc og ...alle andre.

En totalåpning av sine nettverker for å kommunisere med alt fra PlayStation 4, Wii U, Steam, Uplay og alskens andre plattformer.

Med andre ord er det ikke lenger helt uaktuelt at vi får se hunder og katter i skjønn harmoni mellom konsollene.

Det første spillet som vil kunne spilles mellom Xbox One og pc er «Rocket League», et spill som allerede har den funksjonaliteten mellom pc og PlayStation 4.

Samtidig fniste Microsoft, løftet på skjørtekanten for å blottlegge leggen og kvitret «vil du værra med så heng på» i retning Sony.

- Vi har en åpen invitasjon til at andre nettverk blir med også, skrev de på sine hjemmesider.

Tidligere har det blitt avslørt at Microsoft har satt kjepper i hjulene for denne type interkonsollial kommunikasjon på Xbox One, der for eksempel Square Enix har gått ut og sagt at den eneste grunnen til at «Final Fantasy XIV» ikke får en One-versjon er på grunn av de interne reglene hos Microsoft.

Det sagt, så var det fullt mulig å spille Xbox 360-versjonen av «Final Fantasy XI» med og mot PlayStation 2-eiere med samme spill. Dog, det skal vel være sagt at dette spillet kom på et tidspunkt hvor Microsoft var desperat etter japansk støtte – noe som sikkert var i favør Square Enix ved forhandlingsbordet.

Og nå har et av «de andre nettverkene» svart. Riktignok med litt mer steinfjes i tonen, men heller ikke avvisende.

- PlayStation har støttet spilling med pc siden «Final Fantasy XI» på PS2, skriver Sony i en uttalelse til Gamespot.com på direkte spørsmål om de kunne ønske seg et samarbeid med Microsoft.

- Vi vil gjerne ha samtaler med utgivere eller utviklere som er interessert i krysspilling med andre plattformer.

Så hvordan tolker vi det? Ikke et ja, men heller ikke et nei? Når vil vi kunne se «FIFA»-spillere fra begge konsoller spille mot hverandre?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3