Microsoft annonserer krysspilling med ...PlayStation?!

«Rocket League» første spill som støtter det - om Sony vil.

15. mars 2016 12:00

(PressFire.no): Spilling av flerspillerspill har vært en rimelig lukket affære på konsoll til nå. Har du Xbox, kan du ikke spille «FIFA» med kompisene som bare har PlayStation.

Det nærmeste vi har vært i nyere tid er sannsynligvis når «Need for Speed: Shift» prøvde å koble seg til PlayStation Store – på Xbox 360. Ikke mye hope in a hanging snore for de som har drømt om det unevnelige, med andre ord.

Det sagt, Xbox 360-versjonen av «Final Fantasy XI» koblet seg opp på samme servere som PS2- og pc-versjonen og lot deg spille mot disse.

På PlayStation 3 har det eksistert krysninger med pc tidligere, blant annet med «Portal 2», mens på PlayStation 4 kan du spille spill som «Rocket League» med pc-spillere - og nå hopper også Microsoft etter med samme spill.

- «Rocket League» blir et av de første spillene som drar nytte av å kunne spille mellom nettverkene på Xbox One og pc, skriver Microsofts Chris Charla i et innlegg på Xbox.com

- Og vi har en åpen invitasjon til at andre nettverk blir med også, legger han til, og blunker dermed kraftig til Sony.

Vi får altså krysspilling med pc, men det er ikke noe nytt. Det nå kansellerte «Fable Legends» hadde spilling på kryss og tvers av alt som kunne kjøre en eller annen variant av Windows, og med Microsofts opprusting av Windows 10 lå det litt i kortene.

Men at de åpner opp for at PlayStation- og Nintendo-konsollene potensielt kan koble seg til Xbox Live og spille mot Xbox-eiere? Den er hakket mer uhørt, og detaljene rundt hvordan det hele skulle fungert er fortsatt mystiske.

Vi kommer tilbake med mer info når vi får vite mer. Så gjenstår det å se om noen av de andre biter på kroken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3