Det norske spillselskapet Artplant er solgt

Svensk kjøper.

30. juni 2018 17:19

(PressFire.no): Det norske spillselskapet Artplant er solgt. Det melder den svenske kjøperen Toadman Interactive AB i en pressemelding, som har sikret seg 100 prosent av aksjene i selskapet.

Artplant selges for én million kroner, i tillegg til en ekstra sum som skal betales ut etter et år, basert på aksjeverdien i selskapet på det tidspunktet.

- Etter å ha møtt selskapet i både Oslo og Tver, har vi gjort bedømmelsen at Artplant passer veldig bra inn i Toadman-familien, sier Toadman-sjef Robin Flodin i pressemeldingen.

Nordmennene startet utviklingen av et nytt «Project I.G.I.»-spill i 2017, og lisensen til serien går nå også til Toadman.

Artplant ble grunnlagt i 2001, og har siden 2010 også hatt et heleid datterselskap i Russland. Selskapet hadde en omsetning på 11,1 millioner kroner i fjor, med et resultat på 1,4 millioner kroner.

Det betyr ikke at alle årene tidligere har vært rosenrøde – i pressemeldingen melder Toadman at Artplant har kumulert 12,7 millioner kroner i tap over de siste årene. Det forklarer nok litt hvorfor selskapet har latt seg selge.

Tidligere har Artplant utviklet spill som «Block and Load» og «Battlestar Galactica». De jobber også med utviklingen av det blockchain-baserte spillet «Parsec Frontiers».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3