- Det krenker rettighetene våre

Fornærmede spillere klager «DmC» inn til den amerikanske kongressen.

22. januar 2013 11:24

(PressFire.no): Første tillegg til den amerikanske grunnloven sikrer folket ytringsfrihet, og retten til å melde urett inn til myndighetene. I vår tidsalder kan det gjøres digitalt

Mens noen bruker systemet i håp om å få deportert meningsmotstandere, har andre valgt å presentere enklere problemstillinger.

- Kjære herr Obama. Som kunde av videospillindustrien er det særlig ett spill som har skapt store kontroverser de siste månedene, åpner en nylig forespørsel til kongressen. (via Kotaku)

- Krenker vår rett

- Spillets navn er «DmC: Devil May Cry». Et flertall av spillerne er opprømt over at det har forandret seg sånn fra forgjengerne, og faktisk fornærmer dem, følger den frustrerte henvendelsen opp.

Vår anmelder elsket britiske Ninja Theorys tolkning av den tradisjonsrike serien, og syntes den friske formuleringen av djeveldreperen Dante nærmet seg perfeksjon.

Mange spillere, blant dem tilhengere av tidligere bidrag til serien, har likevel reagert sterkt på hvordan den rører rundt i fundamentet til «Devil May Cry». Blant annet på Metacritic.

- Vi som forbrukere vil ikke ha denne omstarten, og føler at den krenker vår rett til å velge mellom originalene og nyversjonen. Spillet strider med våre rettigheter som forbrukere, og vi føler at det burde trekkes fra butikkene på grunn av sin fornærmende natur og det faktum at det krenker rettighetene våre, mener underskriftskampanjen.

- Vær så snill, herr Obama

I skrivende stund har den bare fått beskjedne 41 underskrifter, og trenger dermed sympatien til ytterligere 99 959 personer før kongressen tvinges til å vurdere den.

«DmC» er et forsøk på å revitalisere serien, og har blant annet gjort drastiske endringer på utseendet til helten Dante. 

Der mange spillere har reagert på hvordan det føyer seg inn i den velkjente serien, har anmeldere stort sett omfavnet det nyutgitte spillet.

På aggregatornettstedet Metacritic, som samler karakteren til anmeldelser fra toneangivende spillnettsteder verden over, har det et respektabelt snitt på 86 av 100 poeng for øyeblikket. 

Drapstruet tidligere

Oppå spillutgivelsen går utgiver Capcom også med planer om å filmatisere «Devil May Cry».

Studioet bak «Resident Evil»-filmen tar seg visst av produksjonen, og det går snakk om at Billy-Bob Thornton bekler en av rollene.

Dette er for øvrig ikke første gang «DmC» møtes av hard skyts fra spillere. Selv før det var ferdig mottok utvikler Ninja Theory drapstrusler. Det har med andre ord vært mye følelser på spill.

- Vær så snill, herr Obama. Gå inn i deg selv og ta en avgjørelse som gleder oss spillere, avslutter underskriftslista.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3