Det er du som skal finansiere «Den Lengste Reisen»-fortsettelsen

- Det er rett tid for mindre, billigere spill.

5. november 2012 10:27

(PressFire.no): For et par dager siden ble det klart at Norges mest profilerte spillskaper, Ragnar Tørnquist, starter eget studio og skal gi ut den etterlengtede fortsettelsen til «Den Lengste Reisen»-serien - «Drømmefall Kapitler».

Studioet, med navnet Red Thread Games, har fått innvilget statsstøtte til prosjektet.

Men da dette ikke er nok til å få hele prosjektet til å rulle, vil designerne prøve seg på Kickstarter – et kronerullingsystem der brukerne støtter prosjekter de vil se lykkes.

Finansielt uavhengig

Denne fremgangsmåten har vært særdeles populær det siste året.

Det gir mulighet til at spill som kanskje ellers ikke ville kommet seg gjennom produksjon ser dagens lys, men systemet har også blitt kritiser for å være en fremgangsmåte som utnytter spillernes godtroenhet.

- Det er rett tid til å skape mindre, billigere spill som kan bli finansielt uavhengig, sa Tørnquist til spillbloggen Rock Paper Shotgun.

- Det kan vi gjøre med crowdfunding, og med statsstøtte som hjelper til i oppstartsfasen. Det er tiden for å skape akkurat det spillet vi vil lage, fortsetter han.

«Drømmefall Kapitler» har tidligere mottatt statsfinansiering, men dette ble levert tilbake da Funcom heller ville fokusere på utviklingen av «The Secret World».

Nå setter Tørnquist fokuset tilbake på sitt elskede drømmeunivers. 

- Jeg tror folk ser etter mer meningsfylte spill. Spill som kanskje ikke er massive og dyre, men mer emosjonelle og spirituelle. Spill med sjel.

Kombinerer forgjengerne

Kapitlene vil kombinere det beste fra de to tidligere spillene i serien.

- «Den Lengste Reisen» var et av mine første spill, og det lente seg en del på obskur pek-og-klikk mekanikk, sa Tørnquist.

- Det var på mange måter et veldig mekanisk spill, mens «Drømmefall» bevegde seg bort fra dette, på både godt og vondt.

- «Kapitler» vil forhåpentligvis kombinere de to, og ha nok utfordringer og interessante gåter som kan holde publikum underholdt, men fortsatt drive historien videre med momentum og drama.

Oppstartsfase

Red Thread Games er et helt nystartet studio, som er separat fra Funcom som tidligere har utviklet serien.

Spillstudioet har tatt over lisensen til «Drømmefall»-universet, og utelukker ikke flere spill i serien.

Selv er Tørnquist fortsatt engasjert i Funcom, og jobber med «The Secret World», selv om han har tatt et skritt tilbake fra prosjektet.

Red Thread Games er fortsatt i rekrutteringsfasen, og blir å jobbe med forproduksjonen fremover. Kickstarter-prosjektet blir altså ikke startet helt enda, men i «nær fremtid».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3