«Den Lengste Reisen» gjør comeback

Seks norske spill har fått statsstøtte.

1. november 2012 13:40

(PressFire.no): Norsk Filminstitutt har akkurat fullført den siste av årets tre utviklingstilskudd til norske spillprosjekter. Forrige runde var i mai, da 5,2 millioner kroner ble utdelt til sju spill.

Denne gangen ble 4,2 millioner kroner fordelt på seks spillprosjekter. Interessen har vært formidabel, skal vi tro produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie.

- I alt ble det søkt om over 23 millioner kroner denne gangen, så vi snakker om en «all time high». Det samme gjelder nivået på prosjektene det søkes midler til, så det er har vært hard konkurranse om midlene også denne runden, forteller hun i en uttalelse på NFIs hjemmeside.

Eventyrbauta fortsettes

Høstens mest oppsiktsvekkende prosjekt er «Drømmefall Kapitler» fra nyoppstartede Red Thread Games. Spillet ble annonsert for flere år siden, men satt på vent i fjor

Etter mange års interesse fra eventyrspillfans, skal norske «Den Lengste Reisen: Drømmefall» nå fortsettes av skaperen Ragnar Tørnquist - i kapittelform.

- Historien begynner der «Drømmefall» sluttet, og vil endelig gi svar på mange av spørsmålene spillerne har sittet med de siste seks årene, lyder prosjektbeskrivelsen.

Eventyret utgis til Windows og OS X, og har som målsetning å «blande magi og vitenskap, virkelighet, fantasi og drømmer med vakker grafikk, nyskapende spillmekanikk, levende karakterer og en spennende interaktiv fortelling».

Fortsetter historien

Ragnar Tørnquist var sjefsprodusent på storsatsingen «The Secret World», som slet med sviktende salg da den først ble utgitt, og skal fortsatt være en del av Funcom-staben.

Det nye spillstudioet har i stedet lisensiert «Drømmefall»-konseptet fra de opprinnelige skaperne, og Tørnquist kommer til å fortsette som en konsulent på det massive nettrollespillet ifølge en pressemelding fra Funcom.

- Jeg er veldig begeistret over å endelig fortsette sagaen. Spillerne har hatt helt rett i å kreve en oppfølger helt siden vi avsluttet «Drømmefall» med en cliffhanger, forteller Tørnquist selv i en uttalelse.

Spillet er egenfinansiert av Red Thread Games, men de eventuelle inntektene skal deles mellom dem og Funcom.

Veteransamling

En annen norsk veteran, Jørgen Tharaldsen, har også begitt seg ut på nye marker med spillstudioet Megapop AS. Han har blant annet jobbet i Funcom en årrekke.

Etter en periode i «Battlestar Galactica Online»-studioet Artplant skal han nå fokusere på «Troll mot Vikinger» - et tårnforsvarspill til mobiltelefoner.Spillet har fått en million kroner i støtte, som skal gå til strategi i erkenorsk ham, hvor flerspillermuligheter er blant hovedpoengene.

- «Troll mot Vikinger» vil ta det klassiske tower defence-spillet et hakk videre og putte det inn i en fin og fargerik viking- og trollverden, forklarer Dyrlie fra NFI i beskrivelsen av spillet.

Tharaldsen krysser sverd med flere ekskollegaer. Grafikeren Mikael Noguchi fra Artplant, som også illustrerte tegneserien «Drabant» i vår, er med på laget. Det samme er Gaute Godager, en av Funcoms grunnleggere , som vender tilbake etter en fire år lang pause fra bransjen.

Fra barne-tv

Erfarne Ravn Studio har fått 900 000 i tilskudd til utviklingen av «Vennebyen», som er basert på barneserien med samme navn. 

- Vennebyen er inspirert av barns fascinasjon av heltene i utrykningsetatene. Sammen med aspirantene Apa, Ted og Elfie, får spilleren dra på spennende oppdrag med politihelikopteret Koptus og de andre utrykningskjøretøyene, skisseres idéen.

Spillet skal utgis som en serie mobilapplikasjoner for barn, og har ulike utfordringer basert på aldersgruppen de er rettet mot.

Ravn Studio har tidligere spillmatisert andre kjente barneserier som «Pippi Langstrømpe» og «Kaptein Sabeltann».

Babygrøsser

Eventyrspillet «Among the Sleep», som mottok mye oppmerksomhet for en atmosfærisk spilltrailer i vår (se bunnen), har også blitt tildelt 820 000 kroner.

Her styrer man et to år gammelt barn gjennom et førstepersons skrekkspill. Vi spilte en tidlig utgave av barnesimulatoren sist måned, og du kan se mer om det i videoen om spillkollektivet på Hamar.

- Spillet er i god utvikling og har allerede fått mye oppmerksomhet i pressen, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har stor tro på dette spillet og at det vil bli en skikkelig hit blant oss som liker å la oss skremme, røper produksjonsrådgiveren om NFIs motivasjon for å tildele dem ytterligere tilskudd. 

Spillmusikal for barn

Storm Film skal lage den interaktive spillmusikalen «Lingo & Lusa», og har fått 400 000 kroner i støtte på vei mot det målet.

- Med elementer fra spill, animasjon, karaoke, dans og e-bøker vil Lingo & Lusa bestå av et kartotek med sanger knyttet til ulike historier og spill som gjør opplevelsen unik fra gang til gang, er omrisset som tegnes i NFIs beskrivelse.

Prosjektet er rettet mot barn og foreldre, og lener seg blant annet på norske barnesanger.

Ordpuslespill

«Words´N´Blox» er et mobilbasert (Android og iOS) ordpuslespill fra flere erfarne utviklere av Facebook-spill, samlet under fanen Greenlit Games.

Her finner man nemlig rester av Tromsø-baserte Playfish, som ble solgt for flere milliarder kroner til EA før de omsider ble nedlagt tidligere i år.

- «Words´N´Blox» er en ny vri på bokstav- og ordlekspill og vi har troen på at dette kan bli en skikkelig hit når dette kommer ut, skriver Kaja Dyrlie.

Dette er denne rundens mest beskjedne prosjekt, og har fått 100 000 av et totalt budsjett på 135 000 fra Norsk Filminstitutt. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3