Funcom skuffet over «The Secret World»

Kutt hos det norske spillselskapet.

10. august 2012 09:38

(PressFire.no): I en børsmelding uttrykker den norske spillgiganten Funcom skuffelse over salget av sin nylanserte massive onlinesatsing, «The Secret World».

Det skyldes på varierende anmeldelser som har vært skyld i en gjennomsnittskarakter på rundt 72 prosent hos metacritic.com.

Vår anmelder trillet terningkast fem til spillet.

- Avhengig av jungeltelegrafen

Funcom mener det ikke samsvarer med de gode tilbakemeldingene de fikk fra både spillere og presse under testfasen - før lansering.

- Et spill som «The Secret World», som ikke er basert på et velkjent merkenavn, er normalt avhengig av positive anmeldelser for å selge – inkludert andre faktorer som jungeltelegrafen, står det i meldingen.

Selskapet sier nå at de to scenarioene de skisserte for de første 12 månedene i salg, ikke lengre er sannsynlige.

Varsler flere kutt

De vil nå forbedre distribusjonen, blant annet gjennom den digitale spillbutikken Steam.

Likevel anser Funcom det som sannsynlig at spillet kan ende opp med bare å selge under halvparten av det selskapet så for seg etter lanseringen av deres forrige massive onlinespill, «Age of Conan».

Selskapet påpeker videre av kostnadene for «The Secret World» er vesentlig lavere enn for «Age of Conan», og at spillerne ser ut til å være fornøyde.

Nå settes det ifølge meldingen i gang flere kutt som følge av det skuffende salget.

Oppdatering: Funcom-aksjen er halvert etter åpning fredag morgen.

«The Secret World» ble lansert til pc 3. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3