- Det er baklengs å støtte gamle spill

Derfor vil ikke den nye Xbox-en spille dine Xbox 360-spill.

23. mai 2013 11:00

(PressFire.no): Tirsdagens avsløring av Microsofts konsollfremtid har ikke bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger.

Mange spillere føler seg tilsidesatt av et noe nedprioritert fokus på spill, og nytt fokus på film og tv i den nye boksen.

Et annet område mange spillere har kritisert, er manglende støtte for Xbox 360-spill. Du vil nemlig ikke kunne spille noen av de spillene du allerede har kjøpt til Xbox 360 – verken de på disk eller digitalt.

Ifølge Xbox-sjefen Don Mattrick ville det vært pengesløsing å investere i bakoverkompabilitet.

Bygg spillsamlingen på nytt

Til Wall Street Journal hevder han at bare fem prosent av kundene spiller eldre spill på en ny konsoll, og at det derfor ikke vil være verdt tiden eller pengene å utvikle teknologi for en slik løsning.

- Det er baklengs å støtte gamle spill, forteller han.

I utgangspunktet hadde heller ikke Xbox 360 støtte for spillene til den første Xbox-konsollen, men de introduserte en rekke oppdateringer for spillene etter lansering. Løsningen hadde varierende hell, hvor mange spill ble plaget med feil. I tillegg har Microsoft lagt ut en rekke Xbox-spill for nedlasting.

Ifølge analyseselskapet Fizziology skal 12 prosent av potensielle kunder ha uttrykt negativitet til den manglende støtten av gamle spill i den nye konsollen.

Likevel mener analytikeren Michael Olson at selv om det kan skade salget på kort sikt, kan det hjelpe salget over tid da de må «bygge spillbiblioteket på nytt».

Det verserer også forrvirring rundt hvordan Microsoft vil legge til rette for bruktspill. Phil Harrison, en av Xbox-sjefene, har snakket ut i flere intervjuer om en type ekstraavgift hvis du ikke har kjøpt et nytt spill men enten låner eller har skaffet det brukt. Fra offisielt hold kom det raskt en beskjed på Major Nelson-bloggen at det ikke annonsert andre planer enn at det skal være mulig for kundene å bytte inn og selge spillene sine i butikker.

Samtidig avsløres det at Microsoft har diskutert andre scenarioer internt, men ikke bekreftet disse.

Sony jobber med bakoverkompabilitet

Ikke alle konsollprodusenter er enige med Microsofts filosofi rundt bakoverkompabilitet – Nintendos Wii U-maskin støtter fremdeles Wii-spill og lenge kunne du spille Gamecube-spill på Wii.

Deres håndholdte konsoller har også støttet spill fra tidligere håndholdkonsoller.

Sony har heller ikke direkte støtte for PlayStation 3-spill i sin kommende og konkurrerende PlayStation 4-maskin.

Men har flagget at de jobber med en måte for å kunne spill dem via nettskyteknologien til Gaikai.

PlayStation 3 hadde i starten også støtte for å spille både PlayStation- og PlayStation 2-spill, men selskapet valgte å kutte ut PlayStation 2-støtten for å spare penger.

De siste årene har Sony i stedet gitt ut mange PlayStation 2-klassikere med oppusset grafikk for PlayStation 3.

I tillegg gir de ut PlayStation 2-klassikere for håndholdtkonsollen PlayStation Vita.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3