Derfor bør du ha sunn skepsis til Kickstarter

Hevder utgivere vil utnytte systemet.

24. september 2012 08:06

(PressFire.no): Det siste året har kronerulling for spillprosjekter tatt fullstendig av. En rekke kjente spillstudioer har rotet i skuffene sine for å få utviklet og gitt ut prosjekter som tidligere kanskje har blitt avvist.

Men ikke alle har hederlige hensikter, og det har tidligere vist seg at systemet kan trekke til seg både svindlere og andre som vil utnytte naive spillere.

Vil utnytte systemet?

I mai ble det avslørt at kronerullingen for et spill kalt «Mythic: The Story of Gods and Men» bare var oppspinn og et svindelforsøk. De hevdet å ha utviklere fra Blizzard, og at de hadde hentet inspirasjon fra både «Skyrim» og «World of Warcraft».

Nå avslører Obsidian, som selv har fått finansiert sitt «Project Eternity» gjennom systemet, at utgivere har begynt å se på muligheten til å bruke systemet for å få dekke utviklingskostnadene - der kronerullerne er de som betaler regninga.

Det var Obsidian-sjefen Feargus Urquhart som avslørte dette i kommentarfeltet på deres egen Kickstarter:

- De siste månedene har vi blitt kontaktet av utgivere som vil bruke oss for å starte en Kickstarter, skriver han.

- Salgskrefter gjør det vanskelig

Informasjonen kom som et svar da en bruker spurte Obsidian-sjefen om hvordan store merkenavn som «Wasteland 2», «Adventure» og «Shadowrun» kan være så populært hos spillerne, men ikke hos store utgivere.

- Jeg tror de vil vurdere spill som disse, men mange av dem støtter tradisjonell distribusjon og salgskrefter som gjør det vanskelig for dem å vurdere spill som kun selges digitalt. Derfor blir det dyttet på digitalavdelingene, som bare har små budsjetter, skal han ha fulgt opp med.

Kommentarene er nå fjernet fra kommentarfeltet, men ble tatt vare på av lesere og lagt ut på blant annet NeoGaf.

Mange lurer nå på hvilke utgivere det er som prøver å få utviklere til å starte en Kickstarter for dem, men foreløpig har ingen navn blitt nevnt.

«Project Eternity» har i skrivende stund samlet inn 1,9 millioner dollar, noe som utgjør over 11 millioner kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3