- Dere er noen kyniske svin, EA

«Minecraft»-skaperen synes kjempen ødelegger industrien.

3. mai 2012 21:22

(PressFire.no): Markus «Notch» Persson ble selve gallionsfiguren for «indiespill» da «Minecraft» eksploderte. Siden den gang har svensken vært flittig sitert for sine usminkede uttalelser om industrien

Tidligere i dag var han tilbake med et nytt sprell, denne gangen i retning en av bransjens kjemper.

- EA slipper en «indie bundle»? Det er ikke sånn det funker. Slutt å prøve å ødelegge alt, dere er noen kyniske svin, freset han på Twitter, som svar på at storutgiveren slapp en samlepakke under «indie»-parolen.

Ikke alle er enige

Den omtalte samlingen er å finne på Steam i skrivende stund, og inneholder EA-sponsede titler som «DeathSpank» og «Shank 2». 

- Indiespill er bransjens redning. EA ødelegger den metodisk, fortsatte Notch i en ny melding, før han bedyret at han setter pris på studioene som lagde spillene. Det er utgiveren han har et problem med.

Persson har ikke oppgitt en konkret årsak til at han lar seg provosere, og har tidligere omtalt selskapets Origin-satsing som bra for alle.

- Din dobbeltmoralske søppelhaug

Samtidig har Notch fått en rekke reaksjoner for det krasse utspilllet sitt.

- «Indiespill» som det uferdige rasket du våger å be om 20 dollar for, din dobbeltmoralske søppelhaug? undrer brukeren «Clairefucker» på nettstedet.

- Om du mener det så er det bare å slutte å kjøpe EA-spill, enkelt og greit, skriver brukeren «Oskarburman».

Notch er ikke mer opptatt med utviklingen av det nye romspillet sitt enn at han videreformidlet den siste beskjeden til alle som følger ham på nettstedet.

EA har foreløpig ikke kommet med et svar til Notchs påstander. De ble for øvrig kåret til USAs verste selskap i en nylig kåring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3