«MineCraft»-mannen vil ut i verdensrommet

Neste spill kan være inspirert av «Elite», «Firefly», «Alien», «Matrix» og «2001: En romodyssé».

26. mars 2012 13:45

(PressFire.no): Etter den enorme suksessen Markus «Notch» Persson har hatt med «MineCraft», har mange lurt på hva det neste blir for den svenske indie-utvikleren.

Blant alternativene han vurderer skal være et romspill inspirert av banebrytende «Elite» (1984) - et åpent spill hvor du reiste rundt i verdensrommet.

I «Elite» styrer du et romskip, mens Persson forteller til PC Gamer at han heller vil spille en person i et romskip:

- Jeg vil ha et romspill som er mer likt «Firefly». Jeg vil løpe rundt i mitt eget skip, hvor jeg må slukke branner. Som, «å, faen, kjølingssystemet virker ikke, jeg må slukke brannen her.», forteller han og fortsetter:

- Målet er å gjøre det på samme måten som jeg gjorde «MineCraft». Bare meg som jobber på det en stund, og så få inn nye folk idet vi trenger dem, sier han og forteller videre at de sannsynligvis vil ta betalt så fort som mulig, fordi spillet blir et åpent sandkassespill og vil derfor være spillbart selv om det ikke er ferdig.

Persson er ivrig på mikrobloggenettsted Twitter og der avslører at han har latt seg inspirere av både «Alien», «Matrix» og «2001: En romodyssé».

Han er fremdeles ikke sikker på om det blir noe av spillet, men skal etter planen jobbe med idéen i sommer. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3