Denne uka blir alle dingsene dine litt smartere

Med SmartGlass kan mobilen «snakke» med tv-en.

23. oktober 2012 09:45

(PressFire.no): På sommerens E3-spillmesse i Los Angeles snakket Microsoft for første gang om SmartGlass.

Det er en funksjon som via nettskyen skal la deg bruke en mobil eller nettbrett sammen med en Xbox 360.

Denne uken skrus funksjonen på. Microsoft venter bare på lanseringen av Windows 8 den 26. oktober.

Nederst i saken ser du en videodemonstrasjon av SmartGlass.

Lanseres fredag

Fredag 26. er samme dag som alle Xbox 360-eiere skal ha fått høstoppdateringen.

PressFire fikk en liten demonstrasjon hos Microsoft Norge i forrige uke. SmartGlass er fortsatt konseptuelt. Ingen, inkludert Microsoft, vet nok foreløpig hvordan – eller hvor viktig – SmartGlass potensielt kan bli.

Beleilig nok kommer de på markedet med dette noen få uker før Wii U-slippet.

Nintendo har gjennom sin nettbrettignende kontroller allerede for halvannet år siden demonstrert med video hvordan du kan «sende» bilder fra tableten til en større tv-skjerm, eller fortsette filmtittinga på nettbrettskjermen etter å ha forlatt stua.

Dette er teknologi som allerede fungerer med SmartGlass. Overfor CVG har Microsoft bekreftet at alle Netflix-filmer snart vil støtte SmartGlass.

Nettopp filmtitteaspektet var i hovedsak det Microsoft demonstrerte for oss – pluss Xbox Music-lytting. Resten av mulighetene åpnes først når Windows 8 er rullet ut, og enda viktigere: når spillutviklere og smarte programmerere skjønner hvordan teknologien best kan utnyttes.

Hvor vil du se ferdig filmen?

Ved å starte en film på Xbox-en kan du ta fram en smarttelefon eller et nettbrett og bruke denne som fjernkontroller. Pause filmen, spole eller velge noe annet å se på i menyene.

Veldig kjapt, og med bare et par sekunders «tenkepause», kan du fortsette å strømme filmen på nettbrettet.

Denne høsten er hovedfokuset for Microsoft å redesigne, strømlinjeforme og forbrukeroptimalisere en rekke underholdningstjenester.

Xbox Music har vi allerede fått en nærmere titt på. Selskapet håper det skal bli Spotify- eller Wimp-dödaren.

Xbox Video skal ifølge Microsoft ha titusenvis av filmer og tv-serier. Nå, som Windows 8 og SmartGlass rulles ut, er målet at alle systemene skal være tilgjengelig på alle relevante plattformer.

Selv om Microsoft selvsagt har lyst til å selge mange av sitt nye nettbrett (Surface) pluss Windows-mobiler, står fortsatt løftet fra E3 i sommer ved lag: SmartGlass-funksjonaliteten skal etter hvert støtte alle nettbrett og telefoner, inkludert iOS og Android.

To minutter etter at Microsofts Marc Whitten hadde misjonert om SmartGlass og vist fram alle duppedingsene som kan kobles sammen, entret South Park-skaperne scenen på pressekonferansen. Trey Parker klarte ikke å dy seg, og hadde sin egen tolkning av SmartGlass.

«»

Trivia om Dance Central 3

Microsofts Larry «Major Nelson» Hryb har lagd en liste over spill og programmer som støttes av SmartGlass på lanseringen på bloggen sin.

«Forza Horizon», «Dance Central 3» og «Halo Waypoint»-funksjonen skal alle ha en eller annen form for SmartGlass-magi inkludert.

I tilfellet «Dance Central 3» får du opp litt ekstra informasjon om spillet, biografier og slikt.

Det har også hyppig blitt demonstrert hvordan du får ekstra statistikk, bakgrunnsinfo om den typen Wikipedia-trivia som ofte gjør at det oppstår en diskusjon i stua eller på en fest: «Hva het den forrige filmen han der var med i, igjen?».

Den type fakta kan strømmes synkront med at man inntar underholdningen i hjemmet.

Når det gjelder spillene, og hvordan SmartGlass kan tilby en ekstra dimensjon til opplevelsen, er det litt tidlig enda. Fem linjer med tekst om «Dance Central 3» er bare den spede begynnelsen.

Den dagen «Forza Motorsport 5» kommer til «Xbox 720», og du kan auksjonere bort biler eller sjekke ut de beste billakkererne når du er på farten eller venter på onlinekompisene, så har SmartGlass begynt å vise potensial - eller du en gang i nær fremtid bruke et nettbrett til å strømme en del av funksjonene vi kjenner fra «Call of Duty: Elite» i dag

Inntil videre kan vi forlyste oss med en separat GPS i «Forza Horizon», der du kan kartlegge alle skjulte bilskatter og eksosutfordringer i dette sandkassebilspillet, ifølge den offisielle Microsoft-bloggen.

SmartGlass er gratis å laste ned, og blir tilgjengelig fra 26. oktober. Først på Microsoft-plattformen - etter hvert også med støtte til iOS og Android. Mer informasjon om disse to plattformene deler Microsoft først på et senere tidspunkt. SmartGlass er også tilgjengelig på Windows Phone 7.5 (Mango) og 7,8, sier Microsoft Norge til PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3