Denne konsollen sikret to millioner til veldedighet

Men PS4-auksjonsvinneren sviktet.

18. februar 2015 13:19

(PressFire.no): Jubileumsutgaven av PlayStation 4-konsollen ble raskt revet vekk fra butikkhyller og fikk et liv som samleobjekt på nettauksjonene.

Godt stimulert av Sonys plan, der det var meget begrenset tilgang – og flere kreative måter på å skape oppmerksomhet rundt denne maskinen.

Den mest ettertraktede av de totalt 12 300 PS4-konsollene ble solgt for 986 000 kroner. Trodde alle.

To millioner til veldedighet

Personen som fikk tilslaget på dette budet, og dermed sikret seg konsollen med serienummer 00001, klarte imidlertid ikke å spa opp pengene da transaksjonen skulle fullføres.

Litt kjedelig for Sony, som hadde gått ut og lovt at de ville doble dette beløpet og gi alle pengene til en veldedig organisasjon.

Selv om millionkonsollen likevel ikke ble solgt, har Sony nå besluttet å overholde sitt løfte. De gir 30 millioner yen (nesten to millioner kroner) til Save the Children Japan, skriver Kotaku.

Havner i glassbur

I forbindelse med at Sony feiret 20 år siden utgivelsen av den første PlayStation-konsollen i desember i fjor, ble det produsert et begrenset utvalg av PS4-maskinen i samme farger som PS One.

Den ble solgt i noen få utvalgte butikker, delt ut i konkurranser eller omsatt på nett, men de 12 300 maskinene har for lengst begynt et nytt liv som samleobjekt – med en langt stivere pris enn.

 Vi setter pris på alle som har vært med i auksjonen, og er overrasket over summen i vinnerbudet, som ble langt høyere enn vi hadde trodd, uttalte Sony ifølge Wall Street Journal da den første av de 12 300 nummererte PS4-jubileumsmaskinene ble solgt i desember.

Det var ikke tilfeldig at antallet ble nettopp 12 300. Dette representerer produksjonsantallet av den første PlayStation-konsollen i 1994.

Når det gjelder den videre skjebnen til PS4-maskinen brukt i denne veldedighetsauksjonen, vil den havne bak glass på utstilling hos Sony i Tokyo, skriver Kotaku.

NB! På hovedbildet ser du PS4-konsollen til venstre, ved siden av den første PlayStation.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3