Denne konsollen blir den første som offisielt slippes i Kina

Får Xbox One et løft fra nye markeder?

30. april 2014 10:49

(PressFire.no): Etter 14 år med lovlige begrensninger ble det mye omtalte forbudet mot salg av spillkonsoller endelig opphevet i Kina i år.

Det ble opprinnelig innført i 2000 som en måte å beskytte befolkningen på mot «umoralsk innhold»

Endelig lovlig

Det betyr ikke at det har vært helt umulig for kinesere å spille – det har for eksempel blitt lansert ekstremt enkle spillmaskiner fra Nintendo som gjorde det mulig å spille eldre spill, det finnes kinesiske kopier av spillkonsoller, og PC-markedet har hele tiden vært stort.

Dessuten finnes det import i gråsonen. Men ingen av de store produsentene – Nintendo, Sony og Microsoft – har lansert sine flaggskipmaskiner i verdens mest folkerike land.

Selv om forbudet ble opphevet tidligere i år, betyr det ikke at det er fritt frem. Det finnes fortsatt strenge sensurregler for hvilke spill som kan lanseres, titler som oppfordrer til vold eller narkotikabruk, som kan skade kinesiske interesser eller bryter loven på andre måter, kan risikere å bli bannlyst.

Mesteparten av lovgivningen skal imidlertid styres av den lokale regjeringen i Shanghai, og det er der konsollene skal selges fra og produseres.

Xbox baner vei

Den første av de store produsentene som nå offisielt vil satse på Kina er Microsoft, som vil lansere sin Xbox One der i september.

For å følge reglene vil altså konsollen distribueres av den Shanghai-baserte BesTV. Det er et stort underholdningsselskap som både selger TVer og tilbyr TV- og internett-tjenester.

Ifølge Microsoft er de den ideelle partneren for å bringe selskapets visjon til det kinesiske markedet.

I september kommer Xbox One også til mange flere markeder enn den er tilgjengelig i dag. Blant annet Norge og flere europeiske land, samt Japan. Det blir interessant å se om disse lanseringene vil løfte salget av konsollen, som tross alt sliter en del sammenlignet med PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3