Denne kan forandre spillbransjen

Valve med håndkontroller som kan snu opp ned på hvordan vi spiller.

27. september 2013 19:42

(PressFire.no): På mandag begynte spillgiganten Valve å avduke det de mener er et viktig tilskudd for spillbransjen – en ny og åpnere spillplattform.

Kunngjøringen skjedde i tre steg: først avduket de et eget operativsystem basert på åpne Linux, tilpasset sin digitale spillplattform Steam. Onsdag kveld kunngjorde de Steam Machines, datamaskiner som skal ta i bruk operativsystemet og er skreddersydde for stuebruk.

Klokka 19 fredag kveld kom den siste puslebiten – en helt ny håndkontroller, som kan revolusjonere måten vi spiller på.

Gir fysisk tilbakemelding

I stedet for de doble analogstikkene vi er kjent med fra de fleste moderne spillkonsoller, bygger Valve styringen rundt to såkalte trackpads - styreflater. Ifølge selskapet er berøringspunktene langt mer følsomme enn tradisjonelle stikker, og skal visstnok kunne måle seg med datamus.

De hevder at dette gjør en rekke sjangere som tidligere bare fungerte med mus og tastatur tilgjengelige i sofaen. Blant annet sanntidsstrategispill, ifølge skaperne selv.

Selskapet forklarer videre at det er viktig med fysisk tilbakemelding fra kontrolleren, og har derfor implementert en ny generasjon med såkalt haptisk tilbakemelding. Elektromagneter er koblet til styreflatene for å gi fysisk respons.

- De tilbyr en viktig kanal for informasjon til spillere ved å signalisere hastighet, vegger, begrensinger, teksturer og bekreftelse på valg.

Innebygd skjerm

Valve mener at denne teknologien tilbyr mer informasjon i form av fysisk tilbakemelding til spilleren enn noe annet konsumentprodukt på markedet.

- Som triks kan styreflatene til og med spille av lyd og fungere som høytalere, heter det i kunngjøringen.

Det stopper ikke der heller. Midt på kontrolleren sitter en egen trykkfølsom skjerm, som skal gi spilleren mulighet til å bla gjennom menyer og få informasjon. Når du bruker den, skal en liten gjenspeiling av skjermen vises på tv-en, så du slipper å ta øynene av moroa.

Håndkontrolleren er laget slik at den kan bli gjenkjent som både mus og tastatur, og Valve skriver at de har «lurt» alle spill på Steam til å støtte kontrolleren.  

Sist men ikke minst påpekes det at kontrolleren er helt åpen, og kan hackes av den som måtte føle for å modifisere den. Dermed skal både eksterne maskinvareprodusenter og spillere kunne skreddersy den som de ønsker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3