- PlayStation 4 må kjøre de råeste spillene

Gaikai-sjefen skal mase før neste Playstation.

12. juli 2012 16:57

(PressFire.no): Da Sony kjøpte strømmemasdotonten Gaikai for 2,2 milliarder kroner, fikk de David Perry med på kjøpet. Han er selskapets sjef, og har gjort seg bemerket i media de siste årene.

I vinter påpekte han for eksempel at Microsoft sitter med skjegget i postkassa når tv-er blir spillkonsoller, og at de burde skru sammen en Xbox-tv så snart som mulig. 

Nå er han Sony-mann, og det vervet akter han å dra nytte av. I dag morges, under Develop-konferansen i Brighton, gjorde han det klart at han skal mase på Sony om PlayStation 4.

- Jeg kommer til å fokusere på at maskinen må legge til rette for de råeste spillene som noen gang er lagd. Det er utvilsomt min kjepphest innad i selskapet, fortalte han publikum, ifølge Eurogamer.

Erfaren utvikler

Perry var først og fremst på talerstolen for å snakke om «Earthworm Jim»-spillene, som gjorde stor suksess på midten av nittitallet. Iren er en svært erfaren spillutvikler, og har blant annet plukket opp et æresdoktorat for sin rolle i den britiske spillindustrien.

På et punkt i presentasjonen ble veteranen spurt om han trodde neste spillgenerasjon var den siste, noe han bekreftet.

- Jeg har sagt dette lenge, så det er ikke meningen min etter at jeg ble med i Sony: konsoller kommer ikke til å bli kalt konsoller lenger.

I stedet ser han for seg at vi ser langt mer fleksible bokser under tv-en fremover.

- Konsollene har begynt å krype mot stua. Du så det i markedsføringen til Sony med «it only does everything» og du ser det hos Microsoft. Presentasjonen deres på E3 handlet om veldig mye annet enn spill, spår Perry. 

Vår video fra Microsoft-presentasjonen på E3 ser du i bunnen av denne siden.

De lærde strides

Som en konsekvens av dette så har de også fått andre utfordrere, innser sjefen, som ser for seg at alle underholdningssentraler nå må tas med i ligninga.

Han insisterer likevel på at det er robuste kjernespill som er hans klare fokus innad i selskapet, som han riktignok ikke har vært en del av særlig lenge.

- Om [PlayStation 4] gjør andre ting så er det kult, men det er ikke maskinens hovedfunksjon.

Sånn sett finner han nok en meningsmotstander i en annen britisk spillveteran.

Sist uke uttalte Codemasters-stifteren David Darling at neste konsollgenerasjon dør hvis den ikke er heldigital og konkurrerer med mobilspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3