- Definitivt duket for mer «Alan Wake», når tiden er riktig

Først skal Remedy utforske overnaturlig action i «Quantum Break».

23. mai 2013 09:58

(PressFire.no): Det var ingen overraskelse at Remedy dukket opp på Microsoft-podiet, samtidig med at Xbox One-konsollen ble vist for første gang.

Finnene har i lengre tid holdt hodet lavt, og innimellom hintet om en fortsettelse for den plagete forfatteren «Alan Wake». Det Stephen King- og «Twin Peaks»-inspirerte spillet begynte som Xbox 360-eksklusivt.

- Større enn noe annet vi har lagd

I stedet annonserte Remedy denne uka «Quantum Break», et ambisiøst prosjekt som både skal bli en tv-serie og spil – der linjene mellom disse to formatene hviskes ut.

Microsoft omtalte det som «et revolusjonerende underholdningsprosjekt». (Se den første videoen nederst i saken).

Heldigvis fikk vi støtten til å lage noe helt nytt. Et nytt konsept, et nytt merkenavn. Noe svært. Større enn noe vi har lagd tidligere.

Dette sier Sam Lake, den kreative sjefen for Remedy, i en fersk video.

Anledningen er at de denne uka la ut «Alan Wake» og avstikkeren «Alan Wake: American’s Nightmare» som en Humble Bundle til pc. Det betyr at du kan betale hva du vil for en komplett samling med Alan, inkludert de to nedlastbare utvidelsen som kom ut til hovedspillet, lydsporene og en hel del artwork.

Du kan øremerke noe av summen til veldedige formål, eller donere pengene dine til Remedy.

- Ingen suksess fra første dag

Sam Lake sier «Alan Wake 2» kan bli en realitet, men ikke ennå. Han sier salget av det første spillet lenge ikke var bra nok.

- Da «Alan Wake» kom ut, var det ingen stor suksess fra første dag. «Wake»-serien har senere solgt mer enn tre millioner eksemplarer, noe som er et pent tall, sier Lake.

- Jeg vil definitivt fortsette å jobbe med «Alan Wake». Jeg ønsker definitivt å skape noe helt nytt for «Alan Wake» når tiden er riktig.

Her kan du se filmsnutten fra «Quantum Break» som ble vist på Xbox-pressekonferansen 21. mai. Vi får helt sikkert se mer fra spillet/serien når E3-messa starter i Los Angeles om drøye to uker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3