«Dead Space» er ikke død

- Har vi tatt livet av spillserien? Nei, selvsagt har vi ikke gjort det.

17. juni 2013 10:36

(PressFire.no): Etter å ha lagd flere romskrekkeventyr på rad har Visceral Games nå begynt å jobbe med noe annet. «Dead Space 3», som kom i februar, får ingen oppfølger med det første.

Det bekreftet Patrick Söderlund overfor Eurogamer i forbindelse med E3-spillmessa i forrige uke. Men det betyr ikke at «Dead Space 4» er utelukket, eller at serien lagt død, forteller han.

Jeg vil overhodet ikke si at det er kansellert. «Dead Space» forblir en serie som er nær hjertene våre. Det er en fantastisk serie, lagd av folk med lidenskap, sier EA- og DICE-toppen.

Avkreftet ryktene om nedskjæringer

Det ble leven tidligere i år etter at Videogamer siterte anonyme kilder nær Visceral Games, og hevdet at «Dead Space 4» var blitt kansellert allerede på prototyp-nivå.

Denne saken fikk EA-sjef Peter Moore til å se rødt:

- Dikt opp en historie med en «anonym kilde», post den på morgenkvisten, legg inn bokstavene EA, koble det til fanfavoritten mikrotransaksjoner og len deg tilbake for å nyte edderen og gallen, som du deretter omgjør til profitt, tordnet Moore.

Han avviste kategorisk at Visceral står overfor nedskjæringer, eller at «Dead Space» skal være død og begravet.

- Noe de brenner for

Söderlund forteller Eurogamer at dette spillstudioet nå i stedet har begynt på et nytt prosjekt.

- Jobber de på et «Dead Space»-spill i dag? Nei, det gjør de ikke. De arbeider med noe annet, noe veldig spennende.

- Du må betrakte det hele med litt perspektiv. Ville det ha vært best å sette dem i gang med en fjerde versjon av et spill de allerede har lagd tre av tidligere? Eller, er det bedre å sette dem i gang med noe helt nytt, noe de ønsker å lage og som de brenner for, spør svensken.

- Kommer det et nytt «Dead Space»-spill? Hvem vet. Har vi tatt livet av serien? Nei, selvsagt har vi ikke gjort det. Men akkurat nå er disse utviklerne fokuserte på dette nye prosjektet, noe både du og andre spillere vil bli veldig fornøyd med, frister han.

«»

Star Wars neste?

EA og Disney kunne i forrige måned avsløre at de har inngått et samarbeid som betyr at EAs studioer skal lage nye «Star Wars»-eventyr.

Nettopp Visceral Games, sammen med BioWare og DICE, ble nevnt som tre av EA-studioene sozm vil bli involvert i disse intergalaktiske eventyrene.

Söderlund nevner ikke «Star Wars» i denne omgang, men det er ikke helt usannsynlig at Visceral er sysselsatt med nettopp denne merkevaren.

DICE avslørte på E3 at de er i gang med å lage «Star Wars: Battlefront».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3