- De nye konsollene ligger en generasjon foran de beste pc-ene

EA elsker Xbox One og PlayStation 4.

23. mai 2013 13:32

(PressFire.no): Electronic Arts’ Rajat Teneja, som er teknisk sjef for spillselskapet, har delt sine meninger om de neste konsollene fra Sony og Microsoft.

Teneja, som i 2011 kom til EA fra en jobb hos Microsoft, har skrevet et innlegg på LinkedIn der han hevder både PlayStation 4 og Xbox One ligger en hel generasjon foran de beste pc-ene på markedet i dag.

«»

- Slipper å rasjonere ressurser

- Både Xbox One og PlayStation 4 har adoptert elektronikk og en integrert systems-on-a-chip-arkitektur som løsriver enormt mye mer prosessor- og grafikkraft sammenlignet med den nåværende generasjonen konsoller, skriver EA-toppen.

- Denne arkitekturen ligger en generasjon foran de beste pc-ene på markedet – deres unike hardwaredesign, operativsystemet som ligger under, og laget med live-tilbud skaper en av de mest overbevisende plattformene til å skape nye spillmekanikker.

- Våre referansepunkter kun når det gjelder ytelse av lyd og video, er åtte til ti ganger bedre enn i dag. Prosessormulighetene til disse plattformene, og hastighetene for dataoverføring vi kan legge til grunn, fjerner behovet for å «rasjonere» systemressurser til våre spillmotorer, hevder Teneja.

- Flere muligheter

Den tekniske sjefen for EA trekker fram både den nye sportsspillteknologien, demonstrert i en video fra Microsoft-pressekonferansen, og den neste Frostbite-spillmotoren – som blant annet blir å se i høstens «Battlefield 4».

- Begge spillmotorene har blitt skreddersydde for å dra fullt utbytte av egenskapene i Xbox One og PlayStation 4, skriver Teneja.

- Disse nestegenerasjonskonsollene skaper dynamiske, levende verdener. Ditt spill kan endres over natta avhengig av handlingene til andre spillere jorda rundt. Spillerstatistikk og informasjon kan lastes opp real time, sammen med tall og skaderapporter fra den virkelige verden.

- Konsollene er også grunnleggende mer sosiale, noe som ikke spilte så stor rolle for åtte år siden da de forrige maskinene kom ut.

Rajat Teneja avrunder blogginnlegget sitt med et optimistisk kamprop, der han ikke klarer å skjule sin begeistring for Xbox One og PlayStation 4:

- Den teknologiske kraften hos den innretningen som står under tv-en din, har aldri representert flere muligheter – og kommer til å endre underholdning slik vi kjenner, mener Teneja.

I forbindelse med Xbox One-pressekonferansen tirsdag, viste EA Sports hvordan de ser for seg neste generasjon sportsspill. Ignite er navnet på den nye spillmotoren. (Disse bildene representerer ikke nødvendigvis hvordan grafikken i spillene blir til slutt):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3