Datoen for «Assassin’s Creed»-filmen er spikret

«Inglourious Basterds»-stjerna sliper knivene.

6. januar 2015 11:24

(PressFire.no): Det er over to år siden Ubisoft bekreftet at de jobber med en filmversjon av sin kanskje største og viktigste spillserie, «Assassin’s Creed».

I Hollywood har slike prosjekter ofte en tendens til å trekke ut. Det skjedde også denne gang.

Variety meldte at den opprinnelige planen var å starte innspillingen sommeren 2013, men det ble det åpenbart ikke noe av.

Julepremiere

Skuespilleren Michael Fassbender («Inglorious Basterds», «Prometheus») har vært koblet til «Assassin’s Creed»-prosjektet hele veien og er fortsatt involvert både foran kamera og bak, i en produsentrolle.

Selv om Michael Fassbender i et intervju med The Daily Beast i fjor innrømmet at han ikke hadde spilt «Assassin's Creed»-spillene før Ubisoft tok kontakt, har han litt erfaring fra spillbransjen. Skuespilleren gav stemme til Logan i «Fable III»  (2010), et spill som også hadde navnene til John Cleese og Stephen Fry i rulleteksten.

The Hollywood Reporter skriver at produksjonsselskapet New Regency, Fox og Ubisoft har bestemt premieredatoen: 21. desember 2016.

Justin Kurzel er hyret til regissørjobben. Kurzel har tidligere stått bak «The Snowdown Murders» og er for tiden i sluttproduksjonsfasen med sin tolkning av Macbeth – en film der nettopp Michael Fassbender har hovedrollen.

Flere Ubisoft-filmer?

Da Ubisoft lanserte sin egen filmdivisjon og samarbeid med New Regency i 2012, gikk det klart fram av pressemeldingen at flere av spillselskapets serier kan ende opp på det store lerretet.

Da ble både «Splinter Cell» og «Ghost Recon» nevnt som gode kandidater.

Ubisoft forklarte i tillegg at de vil sikre kreativ kontroll over «nøkkelelementer» ved «Assassin’s Creed»-produksjonen, uten at vi foreløpig vet hvordan filmen vil føye seg inn i historien fra spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3