Dataangrep mot verdens største spillstrømmetjeneste

Bytt passord nå.

24. mars 2015 09:47

(PressFire.no): Den populære strømmetjenesten Twitch ble rammet av datainnbrudd.

En av de største aktørene på nett, i samme divisjon som Google, Apple og Netflix, har nå anbefalt millioner av brukere: Finn deg et nytt passord.

De bekrefter at brukeropplysninger lagt igjen på Twitch kan være på avveie. Det inkluderer brukernavnet på Twitch, epostadressen du brukte i registreringen, passord (i kryptert form) og IP-adressen du logget deg inn fra.

Som Twitch-bruker kan du også velge å legge igjen navn, telefonnummer, adresse og fødselsdato. Dette er også informasjon som nå kan være kompromittert.

De berørte av dette datainnbruddet vil få en epost med ytterligere informasjon og veiledning.

Bytt passord

Twitch rykket ut med budskapet i går kveld, for å klargjøre: bank- og kredittkortinformasjon er ikke i fare. Selskapet lagrer ikke slikt, oppgir de på sin nettside.

Neste gang du logger på Twitch får du beskjed om å lage et nytt passord. Det samme gjelder forbindelser du har skapt mellom en Twitch-brukerkonto og YouTube eller Facebook. En slik må i så fall lages på nytt.

Twitch anbefaler samtidig at du endrer passordet også på andre nettsider eller -tjenester, hvis du har benyttet det samme eller et lignende.

Fjerde største på nett

I fjor sommer ble Twitch kjøpt av Amazon for 970 millioner dollar, en handel det en stund gikk rykter om at Google ledet an i å sikre seg. Også Microsoft skal ha vært interessert, ifølge meldinger fra The Verge.

I juli i fjor nådde tjenesten, der folk kan kringkaste seg selv og spille, ny rekord på den tiden: 55 millioner unike brukere. Og det har bare fortsatt å vokse. Nå er det månedlige antallet unike seere nærmere 100 millioner, ifølge Twitch.

The Wall Street Journal publiserte statistikk over de største aktørene i USA i februar 2014, målt etter trafikkvolumet på nett. Twitch ble da kun slått av Netflix, Google og Apple.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3