Danket ut Messi med perlescoring - nå skal han satse på e-sport

Puskas-vinneren legger opp for å spille «FIFA».

1. august 2016 14:42
Lira slo ut blant annet Messi og Florenzi.

(PressFire.no): Da fjorårets fotballmål skulle kåres var det en uventet spiller som fikk en av fotballverdenens gjeveste priser – Puskas-prisen. 

27 år gamle Wendell Lira snurret rundt og brassesparket en perle av et mål for brasilianske Goianesia mot Atletico Goianiense, og danket dermed ut Lionel Messi og Alessandro Florenzi.

Men nå er karrieren over for spilleren, som har slitt med skader, og han sier til globoesporte.es at han kommer til å fokusere på en karriere innenfor e-sport.

Mer spesifikt innenfor «FIFA», hvor han har som mål å bli verdens beste spiller. Fra før har han vunnet mesterskap rundt om i Sør-Amerika.

Og etter å ha slått tidligere «FIFA»-verdensmester Abdulaziz Alsherhri hele 6-1, tar han nå sikte på å huke inn tittelen allerede neste år. Han sier at spill alltid har vært en stor del av livet hans.

- Målet nå er å sette opp en YouTube-kanal. Jeg har alltid sett på spillet som noe digert, sier Lira.

- Telefonen ringer hele tiden med fotballdirektører som inviterer meg, men avgjørelsen er tatt. Det var et sjokk for dem. Jeg vil vise hvem jeg faktisk er. Ikke å selge meg, men heller å lage noe spennende, ekte og noe jeg kan identifisere meg med.

Muligheten for å bli signert av et «ekte» fotballag er derimot ikke nødvendigvis helt borte. For eksempel har både Manchester City og West Ham egne «FIFA»-spillere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3