West Ham signerer e-sport-spiller

The Hammers med satsing på konkurransespilling.

7. mai 2016 14:21

(PressFire.no): For et år siden ble Besiktas den første fotballklubben som satset på esport, med et eget lag i den virtuelle verden.

Det gikk bare sånn midt på treet, siden flere forlot klubben eller regelrett ble bannet fra laget – før det ble rebrandet som SuperMassive eSports tidligere i år.

Heldigvis er det ikke bare nedgangstider for esport innenfor fotballag, for i dag slapp selveste West Ham nyheten om at de har signert «FIFA»-proffspilleren Sean «Dragonn» Allen i forkant av den store Play Like A Legend-finalen på Gfinity Arena i Fulham på lørdag.

Allen har fått draktnummer 50 – ja, den faktiske nummer 50 i spillerstallen hos West Ham – og en egen artikkel med den medhørende intervjusnutten vi kjenner igjen fra spilleroverganger i fotballens verden.

West Ham-manager
Slaven Bilic er fornøyd.

Sølv i VM

- Jeg er overlykkelig for å signere for West Ham som deres offisielle esportspiller, sier Allen på klubbens hjemmeside.

- Dette er et massivt steg fremover for meg. Jeg har spilt «FIFA» profesjonelt i lang tid nå, og dette er det største som har hendt meg.

Allen kom på andreplass i verdensmesterskapet i «FIFA» i fjor, og har kvalifisert seg til det aller meste av turneringer som foregår i spillet rundt om i verden.

West Ham-manager Slaven Bilic har også godord å komme med rundt signeringen.

- Dette er stort for West Ham. Jeg har hørt at Sean er en stor spiller i e-sport-området, så jeg er glad for at vi har greid å kapre han.

- Jeg håper nå at han kan representere klubben med stolthet verden over, og han skal få all den støtten han trenger fra alle gutta her når han drar på seg drakten.

Et godt år for The Hammers

Markedssjefen for digitale kanaler i West Ham, Karim Virani, sier at de lenge har lett etter en passende «FIFA»-spiller, og at det var innsatsen Allen la inn under verdensmesterskapet som imponerte klubben.

- Spillet er ekstremt populært blant våre fans, og Sean skal være spydspissen vår på satsingen innenfor området. sier han.

West Ham har hatt et veldig godt år i Premier League denne sesongen, og har fortsatt en teoretisk mulighet til å sikre seg fjerdeplassen - og en plass i Champions League. Europaspill ser uansett veldig sannsynlig ut for The Hammers.

Signeringen er først og fremst en god måte å spre merkenavnet West Ham rundt om i verden, men ser også ut til å være det første steget mot en større satsing på e-sport i klubben.

(Det er ikke sagt noe om at klubben helst ser at Allen spiller med laget også i spillet)


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3