Cypress Hill-vokalist saksøker «GTA»-utvikler

Krever spillskaperne for 250 millioner dollar.

9. desember 2010 14:41

Tidligere Cypress Hill-backupvokalist Michael «Shagg» Washington saksøker nå «Grand Theft Auto»-utvikleren Rockstar Games og utgiveren Take-Two for 250 millioner dollar - eller rundt 1,4 milliarder kroner.

Han mener de har brukt ham som modell i spillet «Grand Theft Auto: San Andreas» fra 2004, og vil ha 25 prosent av fortjenesten for spillsalget.

Washington mener spillfiguren Carl «CJ» Johnson har et slående likt image og en livshistorie som minner for mye om hans egen. Han hevder å ha vært i et møte med Rockstar i 2003, hvor han skal ha fortalt om sin fortid i det kriminelle gatelivet.

- Etter to timer med spørsmål som dekket mange deler av emner innen gjenger og gateliv, var møtet over og den fornærmede kunne gå, står det i saksdokumentene. Og Washington mener Rockstar lovet å komme tilbake til ham hvis de ville bruke ham i spillet. Han hevder at de aldri tok kontakt.

- I undersøkelser hvor vi sammenlignet bildene av «CJ» i spillet og Washingtons bilder fra det samme året, er det tydelig at Rockstar har stjålet imaget hans og aldri betalt ham, står det videre.

Grunnen til at han ikke har reagert før skal være at han ikke spiller tv-spill og at det derfor ikke var før i juli i år at han fikk høre om spillet gjennom en nevø. Det er etter dette at han husket møtet han hadde med utviklerne i 2003 - og ser sammenhengen.

«Grand Theft Auto: San Andreas» var det tredje og siste spillet i «Grand Theft Auto III»-serien og kom til PlayStation 2 og PC i 2004. En Xbox-versjon ble sluppet året etter. Spillet var en enorm salgssuksess og skal til dags dato ha solgt over 21 millioner eksemplarer.

Spillet har handling fra en by kalt San AndreasLos Angeles-inspirert by kalt San Andreas, og fokus på gjenger og hip hop-kultur.

Det samme spillet har også vært involvert i en pikant sex-skandale, hvor det i 2005 ble oppdaget av det inneholdt et skjult sex-minispill som fikk kallenavnet Hot Coffee.

Resultatet ble at Take Two inngikk et forlik i størrelsesorden 20 millioner dollar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3