Cuba angriper «Call of Duty: Black Ops»

- Perverst, sier landet om Fidel Castro-attentat.

11. november 2010 09:32

Treyarchs nylig lanserte «Call of Duty: Black Ops», et av årets mest etterlengtede spill, har høstet gode anmeldelser. Også vi i PressFire lot oss fengsle av actionspillet.

Men Cubanere står ikke nødvendigvis i køen av gratulanter, mye på grunn av et av de første oppdragene du møter på i dette spillet.

For i rollen som Alex Mason, en amerikansk elitesoldat som har vært med på topphemmelige oppdrag, går ferden til Cuba innledningsvis i spillet. Og på agendaen står ikke nipping av paraplydrinker.

Les også: Intervju med designsjefen bak «Call of Duty: Black Ops».

Fidel Castro er målet, og forsøket på å ta lederen i Cuba i spillform har også blitt lagt merke til av landets myndigheter.

- Castro utsatt for 600 attentatforsøk

Det statlige styrte mediet Cubadebate uttaler seg særdeles kritisk til spillets handling – og får flettet inn litt USA-kritikk samtidig.

- Det som USA ikke lyktes med i løpet av mer enn 50 år, prøver de nå å få til virtuelt, skriver Cubadebate ifølge AP.

- Dette nye videospillet er perverst på flere måter.

- På den ene siden glorifiseres de illegale attentatsforsøkene som de Amerikanske myndighetene planla mot den Cubanske lederen.

- På den andre siden stimuleres sosiopatiske holdninger hos Amerikanske barn og unge, heter det videre.

«Call of Duty: Black Ops» har en handling lagt til Den Kalde Krigen. Det er ikke bare Cuba-krisen som er representert, for du får også delta i lyssky oppdrag lagt til Vietnam, Laos og Sovjet. Spillets hovedperson har vært med på mye, og i en avhørssituasjon brettes disse oppdragene ut for deg.

Oppdraget skjer en gang mellom 1961 og 1962, mens John F. Kennedy var president i USA. Bay of Pigs og Cuba-krisen, som gjorde at verden stod ovenfor en reell trussel om en atomkrig mellom USA og Sovjet, er bakteppet for innledningen av spillet.

Myndighetene i Cuba påstår at USA har stått bak en mengde attentatsforsøk mot deres leder. Hele 600, hevdes det, der CIA ifølge Cubanske myndigheter sto bak de fleste forsøkene på å ta Castro av dage.

Blant annet skal CIA ha forsøkt å forgifte milkshaken, pennen og sigarene hans, skriver Cubadebate.

- Jeg tror jeg har den tvilsomme rekorden av å ha vært målet for flere attentatsforsøk enn noen andre politikere – i noe annet land, uansett æra.

- Den dagen jeg dør, vil ingen tro på dette, sa Castro (84 år) i en tale fra 1998.

Activision har så langt ikke svart på kritikken fra Cuba.

«Call of Duty: Black Ops» ble lansert 9. november, til PlayStation 3, Xbox 360 og PC. I tillegg har det kommet egne versjoner til Nintendo DS og Wii.

I denne videoen kan du se hvordan spillet starter, på dramatisk vis i Cuba:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3