«Costume Quest» er i rute for Halloween

Et spill om Halloween passer aller best i oktober, syns Tim Schafer. Datoen er nå spikret for «Costume Quest».

5. oktober 2010 07:21

Double Fine, spillstudioet som ledes av Tim Schafer («Psychonauts», «Brütal Legend»), annonserte i høst at de har hele fire spill på gang. Det første av disse er «Costume Quest», et actionrollespill som THQ har sikret seg rettighetene til å gi ut – og som handler om barn på tigging etter snop i nabolaget på Halloween, ispedd passe doser spenning og minst ett ekkelt monster.

Ingen lanseringsdato ble avslørt da «Costume Quest» først ble annonsert i august, men vi hadde alle en snikende følelse av at man i hvert fall ville gjøre et forsøk på å nå 31. oktober, som er datoen da Halloween feires.

20. oktober blir spillet tilgjengelig for nedlasting på PSN og XBLA, skriver Kotaku. Dessuten er prisen bestemt å bli 15 dollar, noe som vil tilsvare en hundrelapp på PlayStation Store og 1200 Microsoft-poeng på Xbox LIVE Marketplace.

«Costume Quest»-idéen ble unnfanget av Double Fines sjefsanimatør, Tasha Harris. Du som spiller kontrollerer et barn på Halloween-kvelden – enten en gutt eller jente – og opplever at et monster kidnapper søsteren din. Monsteret tror at det søte kostymet hennes faktisk er godteri. Målet blir er å dra rundt i nabolaget for å samle gjenstander til et kostyme og mengder av søtsaker – for du må sammen med andre barn i nabolaget til slutt møte monsteret for å redde søsteren din.

Double Fine startet med intense idémøter i en periode da den videre utviklingen av «Brütal Legend» ble satt på pause, mens man avventet om det var Activision eller noen andre som kom til å fungere som utgiver for heavy metal-eventyret med Jack Black i hovedrollen. Resultatet var at spillstudioet delte seg inn i fire deler og jobbet med hvert sitt spillkonsept, der «Costume Quest» altså var ett av disse.

De tre andre spillidéene ble også godt mottatt internt, og blir sluppet i løpet av fremtiden, kunne Tim Schafer avsløre samtidig med at han bekreftet at det ikke kommer en oppfølger til «Brütal Legend».

«Costume Quest» blir tilgjengelig til PS3 og Xbox 360, via PSN og XBLA, den 20. oktober.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3