«Command & Conquer» vender tilbake fra de døde

Er alle gode ting to?

19. november 2013 14:57

(PressFire.no): «Commander  & Conquer» er kansellert! Nei, det ekke det, vet du. Det kan en oppvakt bruker på forumet til CNCNZ avsløre.

«Sonic», som han kaller seg, har nemlig funnet påfallende bevis i en noen uker gammel kundeservicemelding på utgiver EAs hjemmesider

– Til dere som har kjøpt «C&C Ultimate Collection»: betatilgangen dere ble lovet innvilges når utviklingen tas opp igjen hos et nytt studio, lyder meldingen.

Refunderte betalinger

Strategispillet skulle egentlig ikke ha noen direkte prislapp, og benyttet en såkalt free-to-play-modell. Den åpner for å betale større eller mindre summer for ulike typer innhold.

Etter at alfatilgangen åpnet tidligere i år, ga det brukerne anledning til å fiske fram kortmappa for å kjøpe seg ulike fordeler. De forsvant nødvendigvis i kollapsen.

Siden ble derfor opprettet for å hjelpe disse med å få refundert pengene de la igjen i det uferdige spillet, en prosess som skal være over for lengst, 

I samme åndedrag avslørte meldingen altså at EA har planer om å fortsette spillet i en eller annen form hos et av sine mange ulike studioer.

Hybridspill

«Command & Conquer» ble opprinnelig annonsert som «Command & Conquer: Generals 2», og så en stund ut til å bli et tradisjonelt tilskudd i den lange serien.

Med tiden fjernet EA undertittelen og slo fast at den nettleserbaserte oppfølgeren i all hovedsak var ment som et lettbent flerspillertilbud.

Ambisjonene var likevel å bygge bro mellom typisk enkle, overfladiske nettlesertilbud og fullblods butikkspill. Blant annet ved å bruke den avanserte Frostbite 3-motoren, som også benyttes i «Battlefield 4» og andre grafikktunge spill.

Til tross for det var EA på kurs mot et spill verken de eller tilhengerne deres tilsynelatende hadde lyst på. 

- Tilbakemeldingene fra alfatestingen er tydelig: vi lager ikke spillet dere har lyst til å spille, ble det sagt i anledning spillet og skapernes avskjed.

Hjemsøkt serie

Utvikleren Victory Games, ledet av strategiikonet og «Heroes of Might & Magic»-skaperen Jon van Caneghem, ble nemlig lagt ned da nettleserspillet gikk ad undas.

Veteranen har fortsatt en lederrolle i EA, og det er uvisst om han også skal lede prosjektets neste etappe med en annet spillselskap.

«Command & Conquer» smitter stadig utviklerne sine med ulykke, selv om serien med årene har blitt en av tidenes største og mest kritikerroste i sanntidsstrategisegmentet.

Superstudioet Westwood, som startet hele kalaset i 1995, ble lagt ned av EA i 2003. De ble avløst av EA Los Angeles, skaperne av blant annet «Red Alert 3». Den gjengen fikk proppen dratt ut for tre år siden. 

Oppdraget gikk deretter videre til nettleserekspertene i EA Phenomic, som bare rakk å slippe «Tiberium Alliances» før de ble stengt i sommer.

Så ble Victory Games altså stengt i høst. Tiden vil vise hvem som tar neste steg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3