Cloud Saving og Beacons på Xbox 360

Etter press fra forbrukerne legger nå Microsoft til muligheten for å lagre spillene dine på en ekstern server online.

6. juni 2011 23:17

I en pressemelding utstedt av Microsoft etter E3-pressekonferansen deres (hvor bl.a. Halo 4 ble vist frem) avsløres det at den neste Xbox-oppdateringen vil la brukerne laste opp save-filene sine online.

- Vekk er hele "Recover Gamertag"-greia, skriver Microsoft. - Nå trenger du bare å logge inn på Xbox Live-kontoen din, så har du alle savene dine med én gang.

Dette betyr i praksis også at du ikke lenger trenger å manuelt overføre savegamene dine om du kjøper en større harddisk, og eliminerer behovet for et minnekort eller en minnepenn dersom du vil spille videre på din save hos en kamerat.

Samtidig vil også Microsoft legge til en funksjon de kaller Beacons, som lar deg markere et spill du gjerne vil spille med vennene dine på Xbox Live. Du kan markere de spillene du vil spille, og vennene dine vil se disse i en egen liste, selv om du gjør noe annet på Xboxen din. Slik håper Microsoft at det vil bli lettere å komme seg inn i et spill med venner.

Ingen dato på oppdateringen av Xbox Dashboardet enda, men erfaringer tilsier at det blir til høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3