- Champ assosierte spising med vold og sultet ihjel kort tid etterpå

«Super Meat Boy»-duo lager «gal kattedame»-simulator.

25. februar 2013 11:50

(PressFire.no): Edmund McMillen står bak noen av de sprøeste og mest kritikerroste indiespillene de siste årene. Fra storsuksessene «Super Meat Boy» og «The Binding of Isaac» til den makabre samlingen «Basement Collection».

I disse dager jobber han og Tommy Refenes, sammen kjent som Team Meat, på «Mew-Genics». Den bekmørke humoren deres har ikke unnsluppet denne gangen heller.

Gal kattedame-simulatoren deres har blitt utbrodert i et nytt innlegg på McMillens blogg, hvor han for første gang viser bilder fra det faktiske spillet.


- Løpende historier

- Jeg tror folk flest hadde beskrevet det som en blanding av «The Sims» og «Pokémon» med en klype «Animal Crossing» og et dryss Tamagotchi - men det er ikke som noe annet vi har sett, skriver medskaperen McMillen i bloggposten.

I utgangspunktet handler det tilsynelatende om å ta vare på et stadig økende antall katter, som er simulert med ulike egenskaper og karaktertrekk.

- Til syvende og sist prøver vi å lage et spill som føles levende, som skaper løpende historier hvor konsekvensene faktisk er av betydning, fortsetter innlegget.

Narkoleptisk arv

McMillen velger å forklare spillet med en anekdote, som kan leses i sin helhet på bloggen hans. Historien begynner med katten Puddle, som han tiner fra isbasert cryosøvn.

- Jeg fokuserte på Puddle fordi hun hadde en veldig unik hale som tilsynelatende hjalp henne til andreplass i en skjønnhetskonkurranse. Og jeg måtte parre henne før hun ble for gammel, skildrer han i et handlingsforløp som kan minne om fjorårets bisarre dyresimulator «Tokyo Jungle».

Hankatten Champ ble prøvd først, men de kom ikke særlig godt overens. Puddle svarte med å sparke den avviste partneren i ansiktet mens han åt. Champ begynte visst å assosiere spising med vold, og sultet ihjel på loftet kort tid etter.

- Goon kom mye bedre overens med Puddle. Først jeg visste ordet av det begynte humpingen. Etter hvert viste det seg at Goon var narkoleptisk. Puddle satte to sovende kattunger til verden, en av dem feit som mora og svart som faren - den andre liten, med mors mønster og fantastiske hale. Dessverre var begge narkoleptiske.

Mye av spillets poeng ser ut til å være parring av katter, og det finnes visstnok 25418658283290000000000000 ulike varianter av dem i skrivende stund. Derav navnet «Mew-Genics», et ordspill på eugenics eller arvehygiene.


«Mew-Genics» skal utgis i løpet av året til Steam, iOS og Android, men Team Meat utelukker ikke flere plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3